It-jentene

Disse jentene har noe alle vil ha

En god dose it-faktor kan ta deg langt i motebransjen. Candice, Peony og og Caroline er noe av det kuleste som beveger seg i Londons gater.

IT-FAKTOREN: Disse jentene har noe alle vil ha - den såkalte it-faktoren.
IT-FAKTOREN: Disse jentene har noe alle vil ha - den såkalte it-faktoren. Foto: FOTO: candicelake.com,
Publisert Oppdatert

Å ha bra stil handler ikke om hvem som har mest penger eller er de raskeste til å snappe opp nye trender, det handler aller mest om å kle seg på en måte som passer til deg.

Som du føler deg komfortabel og fin med, og som gjerne signaliserer noe om hvem du er.

Gode kjøp kommer i alle prisklasser, og disse kule damene er beviset på at det å kle seg moteriktig ikke handler om å gjøre akkurat det samme som resten av moteeliten.

CANDICE LAKE

Candice var lenge en ettertraktet modell, nå er hun er fotograf, blogger, Contributing Style Editor for Vogue Australia. Hun jobber stadig mer bak kameraet - og likevel er hun mer i rampelyset enn noen gang.

La deg inspirere av hennes eksperimentelle stil.

Hvordan velger ut klær i hverdagen?

Jeg planlegger aldri antrekkene mine, jeg kler meg alltid etter humøret mitt når jeg våkner. Problemet med å planlegge er at du som oftest ender opp med noe annet enn det du hadde sett ut dagen før.

Hva er hemmeligheten bak en vellykket pakket koffert for Fashion Week?

Jeg er verdens verste til å pakke! Men jeg har lært meg å pakke så mange antrekk det er plass til i kofferten, med så få klær som overhodet mulig. Vær alltid forberedt på en invitasjon til en fin middag, å gå i timevis, og for kontinuerlige værforandringer.

Hva er det mest verdifulle plagget i garderoben din?

Åh, jeg har to! Den skreddersydde bryllupskjolen min som jeg designet med Alberta Ferretti er den vakreste kjolen jeg noensinne har gått med. Den andre er en hvit vintage maramékjole som jeg hadde på da jeg møtte ektemannen min første gang. Jeg minnes den dagen vi møttes hver gang jeg går med den.

Hvilke bloggere følger du?

Into the Gloss, the Selby, Style.com og Fashionista.

Hvilke bøker står på leselisten din?

Jeg leste akkurat ferdig Zadie Smith's NW og leser for tiden Jennifer Egan's A Visit from the goon Squad.

Hvordan vil du beskrive stilen din?

Jeg elsker farger, og bruker ofte statementplagg som jeg mikser med mer klassiske plagg. Jeg liker å eksperimentere, men jeg vil føle meg komfortabel. Jeg tror det er nøkkelen til et vellykket antrekk. Ha det moro, og gjerne lek med mote, men ikke mist din egen stil i det hele.

CANDICE LAKE: Hun studerte jus, men ble oppdaget av en modellspeider da hun var 20, og siden har hun jobbet i motebransjen. Sjekk bloggen hennes på candicelake.com.
CANDICE LAKE: Hun studerte jus, men ble oppdaget av en modellspeider da hun var 20, og siden har hun jobbet i motebransjen. Sjekk bloggen hennes på candicelake.com. Foto: FOTO: candicelake.com

PEONY LIM

Motebloggeren Peony Lim er lidenskapelig opptatt av mote og matlaging, hvilket har ført til en karriere som modell, stylist og merkevarekonsulent i London. Det Nye oppdager hemmeligheten bak hennes særegne og elegante stil.

Du blogger om mote og mat, jobber med merker som Michael Kors og Gap, og i tillegg er du konsulent for ulike motehus. Hva er egentlig jobbtittelen din?

Jeg tror ikke jeg har noen, ettersom jeg ville ha gitt den til meg selv. Jeg kunne ha spurt min kollega Thumbelina, men hun sier ikke stort til å være en miniatyr dachshund.

Hvordan velger du ut klær i hverdagen?

Jeg velger vanligvis en ting jeg har lyst til å gå med og en stil for dagen, og så bygger jeg videre på det.

Hva er hemmeligheten bak en vellykket pakket koffert for Fashion Week?

Jeg pakker alt i poser fra renseriet, slik at luften blir fanget opp og klærne ikke blir rynkete.

Hvilke butikker er du mest innom i London?

Harvey Nichols, Joseph på Brompton Cross, Zara, Harrods og Waitrose. Sistnevnte er ikke klær, men jeg elsker å lage mat.

Hvem inspirerer deg?

Moren min og gamle Hollywood-stjerner.

Hvilke blogger følger du?

Nicole Warnes blogg Gary Pepper Girl, Vanessa Jackman og Manger.

Hvilke bøker står på leselisten din?

Altfor mange! Jeg skulle ønske jeg hadde mer tid til å lese. Jeg jobber meg for tiden igjennom bøkene til Balzac. Og så er jeg veldig interessert i Guggenheim-familien, så jeg leser alt jeg finner skrevet om dem.

Du har studert ved Courtauld-instituttet i London. Blir du inspirert av kunst?

Ja, jeg henter mye inspirasjon fra ulike kunstnere og epoker.

Hvordan vil du beskrive din egen stil?

Moderne og klassisk.

Hva er ditt mest verdifulle plagg?

Det meste er plagg med sentimental verdi, som et par Hermès-shorts jeg har arvet fra moren min.

CAROLINE ISSA

PEONY LIM: Hun har studert markedsføring, 
og har siden 2010 blogget på peonylim.com, der hun også har en liten nettbutikk.
PEONY LIM: Hun har studert markedsføring, og har siden 2010 blogget på peonylim.com, der hun også har en liten nettbutikk. Foto: FOTO: peonylim.com

Den London-baserte moteredaktøren for Tank Magazine, Caroline Issa, er lett gjenkjennelig med sitt ravnsvarte hår og vinnende smil. Likevel er det hennes lekne stil som har åpnet dørene til prestisjetunge samarbeider.

Hvordan velger du deg ut klær i hverdagen?

Jeg pleier som regel å sette sammen antrekk etter hva slags dag jeg har foran meg. En middag eller et kveldsarrangement krever et antrekk som kan ta meg fra kontoret til et lunsjmøte, og så til kvelds. En dag med mange ærender betyr komfortable, men elegante sko.

Hvor er du mest innom i London?

Jeg er ofte innom Alfies Antique Market for skatter du ikke kan finne noe annet sted, og Church Street Market for byens ferskeste grønnsaker, frukt og blomster.

Du er kjent for dine spennende mønster-kombinasjoner og ikke minst elegante tilbehør. Hva kjøper du mest av - sko eller vesker?

Helt klart sko, selv om vesker heller ikke er en dum ting å investere i. Jeg har investert i mye Prada, Jimmy Choo og Alia, men ser også til nye designere som Bionda Castana og Burak Uyan.

Hva med merker, noen favoritter der?

Jeg prøver å støtte unge talenter og mindre merker som Duro Olowu, Ohne Titel, Erdem og Temperley, men unner meg også mye annet ekstravagant fra Net-a-Porter.

Hvem inspirerer deg?

Elegante franske kvinner, som Inès de la Fressange og Garance Doré. Jeg elsker herre-klær og spesielt dresser, hvilket kan ha noe å gjøre med min bakgrunn innen business å gjøre.

Hvordan vil du beskrive din egen stil?

Jeg har en hel del baseplagg som jeg bruker religiøst, som Paul Smith-bukser og Equipment-skjorter. Det gjør det mye enklere å endre et enkelt antrekk, mens du samtidig føler du er med på trendene.

Les også:

Gutter, dette er frisyren jentene vil se deg med!

CAROLINE ISSA: Hun studerte 
entreprenørskap og strategi, før hun begynte å jobbe som konsulent for et finansfirma. Da hun fant ut at hun ville skifte beite startet hun like gjerne sitt eget motemagasin.
CAROLINE ISSA: Hun studerte entreprenørskap og strategi, før hun begynte å jobbe som konsulent for et finansfirma. Da hun fant ut at hun ville skifte beite startet hun like gjerne sitt eget motemagasin. Foto: FOTO: tankmagazine.com

- Jenter i alle størrelser burde bruke magetopp

Her er hverdagsfavorittene du har råd til

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning