Uoppdagede bloggstjerner

Disse bloggerne må du se opp for

Jentene du bør vite hvem er!

UOPPDAGEDE BLOGGSTJERNER: Her er fem bloggere du må få med deg! Fra venstre: Sandra Sandness Kayri, Frida Xiang Årsandøy, Andrea Palmberg, Eline Varmo og Emilie Tømmerberg.
UOPPDAGEDE BLOGGSTJERNER: Her er fem bloggere du må få med deg! Fra venstre: Sandra Sandness Kayri, Frida Xiang Årsandøy, Andrea Palmberg, Eline Varmo og Emilie Tømmerberg. Foto: FOTO: Privat
Publisert Oppdatert

Emilie Tømmerberg (25)

FRA: Bergen, bosatt i Oslo.

STUDIE: Informatikk på UiO.

Her er de fem beste bloggerne du (sannsynligvis) aldri har hørt om.

1. EMILIETOMMERBERG.COM

Hvorfor begynte du å blogge?

- Jeg begynte så smått å blogge sammen med noen venninner i 2010. Deretter begynte jeg å blogge for svenske Freshnet, før jeg startet min egen i 2011. Det er vel det siste året jeg har gitt full gass på bloggingen! Det er et sted der jeg kan være kreativ og uttrykke interessen for mote og skjønnhet.

Hvor mange besøkende har du?

- I snitt 800 besøkende hver dag.

Hva blogger du om?

- Hovedsakelig om personlig stil og skjønnhet. Jeg prøvde meg på en steg for steg hårfilm i sommer, det var en morsomt og lærerik prosess. Tror ikke jeg kommer til å utforske mer innenfor videoblogging og sminke!

Hvilke blogger leser du selv?

- Mange forskjellige, men jeg er alltid innom søte Sofi Fahrman. Hun er flink til å poste fine bilder og er alltid oppdatert på trendbildet, som hun formidler med et uhøytidelig preg.

Hvordan har bloggen utviklet seg fra du startet?

- Jeg tror den har blitt bedre, med tanke på bildekvalitet og innhold. I starten var det litt pinlig å si at jeg blogget, nå bryr jeg meg ikke så mye. Bloggverden er så mye mer enn rosabloggerne de fleste i Norge forbinder med den.

Hva er dine beste tips for å lage en god blogg?

- Jeg tror det er som med det meste i livet, du må ha en genuin interesse for det du driver med. Ellers synes jeg det er viktig med god kvalitet på tekst og bilder. Mange sier det er viktig med hyppige oppdateringer, og jeg er enig, men det er viktigere med kvalitet fremfor kvantitet.

Hvem tar bildene?

- Jeg er interessert i fotografi, så bilder er viktig. Jeg tar dem selv, med mindre de er av meg. Da tvinger jeg gjerne kjæresten. Han er et lett offer! Dessverre for ham er han flink og tilgjengelig. Nå har jeg pratet med noen venninner om et lite fotosamarbeid, så det tror jeg blir utrolig bra.

Hvordan vil du beskrive klesstilen din?

- En blanding av ulike stiler, men ganske klassisk og feminin. Jeg er en jente som liker å pynte meg!

Hva er målet ditt for bloggen?

- Jeg har ikke noe konkret mål, men jeg liker tanken på at den kan gi meg muligheter. Selv om bloggen er en hobby, så bidrar den med å vise litt av min allsidighet.

1. EMILIETOMMERBERG.COM: Emilie Tømmerberg (25) er fra Bergen, men botsatt i Oslo. For øyeblikket studerer hun informatikk på UiO. Og har en blogg du definitivt bør klikke deg inn på!
1. EMILIETOMMERBERG.COM: Emilie Tømmerberg (25) er fra Bergen, men botsatt i Oslo. For øyeblikket studerer hun informatikk på UiO. Og har en blogg du definitivt bør klikke deg inn på! Foto: FOTO: Privat

2. PALMBERG.BLOGG.NO

Andrea Palmberg (18)

FRA: Solbergelva, utenfor Drammen.

STUDIE: Medier & kommunikasjon, Åssiden videregående skole.

Hvorfor begynte du å blogge?

- Begynte å blogge for to år siden for å få utløp for kreativiteten og kunne inspirere andre. Det er et sted hvor jeg kan skape noe eget, et lite drømmeunivers!

Hva blogger du om?

- I hovedsak om mote, men jeg trekker også inn fotografi, kunst, tekst og musikk.

Hvor mange besøkende har du?

- Jeg har ca. 100 besøkende hver dag.

Hvilke blogger leser du selv?

- Svenske Angelica Blick er en soleklar favoritt. Av norske bloggere liker jeg Eirin Kristiansen, Livingdoll, Nette Nestea og Ulrikke Lund for inspirasjon innen trening, kosthold og mote.

Hva skal til for å lage en god blogg?

- Flotte bilder skaper mye mer interesse enn hva dårlige mobilbilder kan. Jeg prøver å ta bilder på steder som er litt annerledes, for eksempel i skogen! Da slipper jeg at mange mennesker står og stirrer på meg også.

Får du mange fine kommentarer?

- Det er selvfølgelig ekstra stas når noen forteller at jeg inspirer dem i hverdagen, for det er jo det jeg gjerne vil oppnå med bloggen!

3. ELINEVARMO.WORDPRESS.COM

Hvorfor begynte du å blogge?

Eline Varmo (21)

FRA: Sandefjord.

STUDIE: Fashion Marketing & Management i New York.

- Jeg begynte å blogge for ca. to år siden, da jeg flyttet til New York. I begynnelsen var det mest for å holde de hjemme i Norge oppdatert, men nå handler det mer om å inspirere og få navnet mitt ut.

Hvor mange besøkende har du?

- Det går veldig opp og ned, men i gjennomsnitt kanskje 800 om dagen.

Hvilke blogger leser du selv?

- Mange forskjellige, men mine favoritter er hanna.metromode.se, emilietommerberg.com og joanna.metromode.se

Hva er dine beste tips for å lage en god blogg?

- Finn din nisje, tenk mer på kvalitet enn kvantitet, bruk fine, klare bilder og ha en ren og enkel layout.

Hvordan vil du beskrive klesstilen din?

- En blanding av minimalistisk, klassisk og rocka. Kler meg veldig forskjellig fra dag til dag, spørs på humør og vær.

Hva er målet ditt for bloggen?

- Å ha en blogg der jenter finner inspirasjon, og som representerer meg på beste måte.

4. 500WAYSOFSANDRA.COM

Hvorfor begynte du å blogge?

2. PALMBERG.BLOGG.NO OG 3. ELINEVARMO.WORDPRESS.COM: Til venstre: Andrea Palmberg (18) blogger for å få utløp for kreativiteten, og vil med det skape et lite drømmeunivers. Til høyre: Eline Varmo (21) blogger om livet som student i New York.
2. PALMBERG.BLOGG.NO OG 3. ELINEVARMO.WORDPRESS.COM: Til venstre: Andrea Palmberg (18) blogger for å få utløp for kreativiteten, og vil med det skape et lite drømmeunivers. Til høyre: Eline Varmo (21) blogger om livet som student i New York. Foto: FOTO: Privat

- Fordi det er gøy, rett og slett. Jeg elsker mote og ville ha en kreativ hobby. Det var først i juni jeg turte å satse, det er jo skummelt å utlevere seg selv og håpe at noen liker det du gjør.

Sandra Sandness Kayri (25)

FRA: Skedsmokorset.

JOBB/STUDIE: Jobber som kundebehandler innen helse, har studert journalistikk.

Hva blogger du om?

- Hovedsakelig går det i mote, men jeg legger også ut småting som gjør meg glad. Dessuten elsker jeg å skrive, så aller helst en kombinasjon av fine ting med en tekst til.

Hvor mange besøkende har du?

- Fra 10 til 200 daglig, alt ettersom.

Hva skal til for å lage en bra blogg?

- Det er alltid kult når noen gutser på og går med det de vil. Drit i minusgrader, at det er mandag og at folk ser på deg. Det gjelder å finne sin nisje og holde fast ved det du tror på.

Hvem tar bildene dine?

- Jeg tvinger kjæresten, søsteren, lillebroren eller venninnene mine. Det var de som oppfordret meg til å blogge, så da får de jaggu stille opp. Og ja, det er litt flaut når det er folk rundt meg. Da ber jeg fotografen gjemme kameraet, mens jeg passer på å se opptatt ut.

Hva er målet ditt for bloggen?

- At det skal være gøy. Jeg higer etter å ha en positiv, lett og inspirerende blogg. Den skal få bli så stor den bare ønsker!

5. FRIDAXIANG.BLOGG.NO

Hvorfor begynte du å blogge?

- Jeg begynte å blogge for snart to år siden, for å inspirere andre og dele bilder. Det er ikke før i år at jeg har begynt å blogge jevnt.

4. 500WAYSOFSANDRA.COM OG 5. FRIDA XIANG ÅRSANDØY: Til venstre: Sandra Sandness Kayri (25) elsker mote, og har en positiv, lett og inspirerende blogg. Til høyre: Frida Xiang Årsandøy (18) blogger om fotografi, reising, klær, sko og litt hverdag.
4. 500WAYSOFSANDRA.COM OG 5. FRIDA XIANG ÅRSANDØY: Til venstre: Sandra Sandness Kayri (25) elsker mote, og har en positiv, lett og inspirerende blogg. Til høyre: Frida Xiang Årsandøy (18) blogger om fotografi, reising, klær, sko og litt hverdag. Foto: FOTO: Privat

Hva blogger du om?

Frida Xiang Årsandøy (18)

FRA: Bodø.

STUDIE: Påbygging for generell studiekompetanse.

- Fotografi, reising, klær, sko og litt hverdag.

Hvor mange besøkende har du?

- Det varierer, alt etter hvor mye jeg blogger. Noen dager har jeg 150, andre har jeg 20.

Hvilke blogger leser du selv?

- Jeg leser veldig mange foto- og moteblogger. De gir meg inspirasjon. I tillegg synes jeg det er fantastisk å se hvordan andre opplever verden og hvordan deres bilde av verden er forskjellig fra mitt.

Hva skal til for å lage en bra blogg?

- Et rent design og fine bilder er viktig, men det finnes nok ingen klar definisjon - alle har sin smak.

Hvem tar bildene dine?

- Enkelte bilder av meg er tatt av venner eller familien min, men 99 prosent av bildene er mine.

Får du mange fine kommentarer?

- Jeg setter pris på absolutt alle, men de hyggeligste er nok de jeg får på en dårlig dag. De blir som et lyspunkt i mørket.

Hvor ofte blogger du?

- Jeg prøver å få tid til å blogge 3-5 dager i uken. Jeg liker ikke å publisere et innlegg jeg bare er halvveis fornøyd med.

Les også:

Slik lurer butikkene deg

Katten Gucci viser mote på en ny måte

Ser du hva som er feil på dette bildet?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning