Slik bruker du denimjakka

Dette plagget bør du skaffe deg

Året er ikke 1985, men denimjakken er fortsatt bruk.

TRENDSETTER: Pippa Middelton har de siste ukene fått status som trendsetter. Også hun er en flittig bruker av denimjakken.
Publisert Oppdatert

Vi ser den til hverdags og fest, til skjørt, tights og bukser. Med kort eller lang erm, i ulike vasker, lengder og former. Den tidløse denimjakken er kommet for å bli.

Sommer-look

For en avslappet look kombinerer du den for eksempel med en sommerkjole og sandler. For å rocke opp antrekket kan du brette opp ermene. Når det kommer til tilbehør, velger du det lille ekstra som forlenger stilen din. Et perlesmykke og klassiske ringer gir deg en elegant look, mens et oppsiktsvekkende armbånd og et enkelt halskjede gir deg en mer funky look.

KLASSIKERE: Pippa Middelton, Reese Witherspoon og Ashley Tisdale er gode eksempler på hvor enkelt det kan gjøres.
KLASSIKERE: Pippa Middelton, Reese Witherspoon og Ashley Tisdale er gode eksempler på hvor enkelt det kan gjøres. Foto: Foto: Stella

80-talls tvist

Denimjakken er også fin i kombinasjon med ulike plagg som har fått sin renessanse. Tights, ballongbukser og miniskjørt er gode eksempler på dette.

Bruk tightsen med en lang bluse eller en skjorte, og gå for en croppet denimvariant. Det å mikse ulike lengder vil gjøre antrekket ditt mer visuelt spennende.

Går du for ballongbukser bør du fremheve midjen med en kort topp eller et belte. Miniskjørtet er fint sammen med en enkel t-skjorte eller en bluse. Topp 80-tallslooken med et par nette tøysko, lave herresko eller Converse. Ønsker du en mer moderne look velger du deg et par statement-sko.

Denim og denim

EGEN VRI: Keira Knightley og Chloe Sevigny har begge sin personlige tvist når det kommer bruk av denimjakken.
EGEN VRI: Keira Knightley og Chloe Sevigny har begge sin personlige tvist når det kommer bruk av denimjakken. Foto: Foto: Stella

Denimjakken lar seg også selvsagt kombinere med vanlige jeans. I dette tilfelle er det lurt å sørge for at denimkvalitetene bryter med hverandre, slik at det ikke ser ut som du har iført deg en denimdress. Kombiner derfor ulike kontraster og vasker. Finn for eksempel en mørk bukse og en lys jakke.

CATWALK: Denim og denim fra visningen til Chloé SS 2010
CATWALK: Denim og denim fra visningen til Chloé SS 2010 Foto: Foto: Stella

Nesten året rundt

Om du kombinerer denimjakken riktig, er det et plagg du kan bruke langt utover høsten her i Norge. Sleng over en skinnjakke, pelsjakke eller bare et stort, varmt skjerf. Finn din favoritt, og vit at det er et plagg du kan ha glede av lenge.

Les mer:

Slik blir du vårtrendy på lavbudsjett

11 nøkkelplagg

De beste stylingtipsene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning