Herreklær for jenter

Dette kan du låne av kjæresten din

Ja, jenter kan gå med herreklær. Men synes egentlig gutta det er greit?

JENTER, GJØR SOM RITA ORA: Det er både kult og komfortabelt å låne klær fra kjæresten sin eller handle på herreavdelingen. T-skjorte fra Jil Sander, kr 813. Denimskjorte fra H&M, kr 299. Klokke fra Larsson & Jennings, kr 2242.
JENTER, GJØR SOM RITA ORA: Det er både kult og komfortabelt å låne klær fra kjæresten sin eller handle på herreavdelingen. T-skjorte fra Jil Sander, kr 813. Denimskjorte fra H&M, kr 299. Klokke fra Larsson & Jennings, kr 2242. Foto: FOTO: Stella Pictures og produsenten
Publisert Oppdatert

Mange jenter elsker å snike i kjærestens klesskap og låne et plagg eller fem. For hvor mange ganger har det ikke fristet å låne kjærestens skjorte en søndags morgen eller på dager du ikke aner hva du skal ha på deg? Den er så fin, myk og komfortabel, og kan styles i det uendelige.

Men den er langt i fra det eneste du kan låne av kjæresten din eller shoppe på herreavdelinger.

Hvit skjorte en klassiker

- De åpenbare plaggene er jo selvfølgelig den oversizede hvite skjorten og jeans, men T-skjorter og hettejakker er også geniale å sniklåne fra kjærestens klesskap, sier frilansstylist og moteblogger Karn Kjerstad.

- En hvit skjorte fra kjæresten er faktisk bare ekstremt sexy. Gjerne en litt maskulin hatt også, men ikke disse to sammen, sier stylist Espen Hilton.

Han foreslår videre også kanskje kjærestens boxer.

- Skal dere ha en innekveld bare dere to, så kan det være sexy om dama låner kjærestens boxer, men da er det fint om den er ny eller nyvasket.

Akkurat dét er ikke Kjerstad enig i.

- Underbukser er kanskje ikke så veldig digg å låne, sier hun.

Det er ikke bare klær du kan låne av kjæresten din eller kjøpe i herreavdelinger. Også herreklokker gjør seg fint på et jentehåndledd.

- En stor klokke kan være et superfint tilbehør, spesielt om man kombinerer det med et ellers feminint antrekk, sier Kjerstad.

Det eneste du bør passe på at den ikke er altfor svær.

- Jenter bør unngå store og klumsete klokker, og heller velge de mindre klokkene som ser bedre ut på håndleddet og ikke er i veien, sier Harnold Aparisao Mufoncol, driver av Kinbazar, et onlinemagasin for menn.

HERREKLÆRNE JENTER KAN BRUKE: Jeans fra H&M, kr 399. Klokke fra Daniel Wellington, kr 1649. Skjorte fra Balenciaga, kr 2381 hos net-a-porter.com. T-skjorte fra Selected Homme, kr 199. Denimskjorte fra Acne, kr 1295.
HERREKLÆRNE JENTER KAN BRUKE: Jeans fra H&M, kr 399. Klokke fra Daniel Wellington, kr 1649. Skjorte fra Balenciaga, kr 2381 hos net-a-porter.com. T-skjorte fra Selected Homme, kr 199. Denimskjorte fra Acne, kr 1295. Foto: FOTO: Produsenten

Kjærestebuksen, greit eller ikke?

Boyfriend jeans har siste årene vært en del i motebildet, men da herrejeans laget spesielt for kvinners fasong. Men er det egentlig innafor å låne eller kjøpe seg en herrebukse?

- Boyfriend jeans som er laget til kvinner har vanligvis en gulrotfasong, altså smale i leggen for å få litt mer fasong, i tillegg til at de ofte også er litt tynnere i materialet for at jeansen skal forme seg mer til din fasong og sitte bedre, sier Kjerstad og fortsetter:

- Dette er jo for så vidt et bedre grunnlag for å finne en jeans som sitter kult, men treffer man den riktige buksen og passformen er jo en ekte herrejeans absolutt det kuleste! My mer effortless, en look jeg liker utrolig godt.

Hilton mener man ikke bør låne kjærestens bukse. Han synes ikke det er pent og skjønner seg ikke på trenden.

- Jeg tenker at har du hofter, eventuelt ikke hofter, så er det mye mer sexy om du viser frem hva du har, og det gjør man ikke om du bruker kjæresten sine jeans.

Han mener du vil ende opp med å se ut som en strek, som ikke er så veldig heldig.

- Det er ikke fint. Vær stolt av det du har og vis det frem, ikke gjem det i typens oversizede jeans. Du trenger forresten heller ikke å låne skinnjakken hans, kjøp en med riktig passform, sier Hilton.

Feminin touch

For å unngå at klærne du låner av kjæresten din eller kjøper selv ikke skal se for maskuline ut, finnes det en del triks i boka du kan gjøre for å få gi plaggene den feminine touchen de trenger.

- Den hvite skjorten ser aller best ut med de øverste knappene åpne og opprullede ermer, synes jeg, sier Kjerstad og legger til:

- Nå i sommerhalvåret kan det jo også være litt kult å lage en liten 90 talls-knute nederst, spesielt om man kombinerer jeansen til en high waist-shorts eller jeans, som for øvrig bør brettes opp, sier Kjerstad.

Videre bør T-skjorten rulles opp eller klippes i ermene, siden T-skjorter fra herreavdelinger kan se veldig store og uformelige ut.

- Putt den også gjerne opp i en jeans eller skjørt som er høy i livet. Da får man litt fasong, samtidig som man ser kul og avslappet ut, sier Kjerstad.

Denimskjorten, som også er en slager å låne fra kjæresten eller se etter i herreavdelingene, bør rulles opp i armene og gjerne avsløre litt hud nå i sommer.

- Du kan gjerne knyte den litt i livet som Pamela Anderson gjorde back in the days, det er faktisk litt sexy, og det samme er det å vise litt mage. Rull den gjerne opp i armene, og sleng på deg en herrehatt i tillegg. Det er en sommersexy look, sier Hilton.

Mufoncol derimot, mener at det ikke alltid handler om å balansere eller overkompensere for det maskuline når en jente kjører på med det motsattes kjønn garderobe.

- Noen ganger er det nok med at en jente har på seg gutteklærne og får en sterk comme des garcons (som gutter)-følelse i dem. Det kan være nok at hun er jente, sier han.

Størrelse og passform

FEMININ VRI: Med enkle grep, som å stikke T-skjorten litt nedi buksen, brette opp buksekanten og skjorteermene, er det fullt mulig for jenter å rocke herreklær.
FEMININ VRI: Med enkle grep, som å stikke T-skjorten litt nedi buksen, brette opp buksekanten og skjorteermene, er det fullt mulig for jenter å rocke herreklær. Foto: FOTO: Stella Pictures og Karn Kjerstad

Ulempen med herreklær på jenter er at de ofte kan se for store og maskuline ut, så hvordan vet man om det ser kult ut eller bare helt feil?

- For min del er det bare en følelse jeg får. Enten så funker det, eller så gjør det ikke det. Det finner man bare ut av hvis man gidder å prøve det på, råder Kjerstad.

Hilton mener man ofte ser det på sømmene i klærne. Klær skal løfte kroppen frem og ikke skjule den.

- Henger buksen i rumpestumpen er den for stor, sømmen i jakkearmen skal sitte rett ved skulderen og ikke langt nede på armen - det ser ikke så bra ut, sier han.

Mufoncol mener at så lenge looken fremheves, spiller ikke passformen så stor rolle. Likevel handler det om å sette en grense for seg selv.

- En lav jente hadde ikke lånt genseren til den amerikanske, muskuløse og 2,03 meter høye basketballspilleren LeBron James, og vice verca for høye jenter. Til tross for at det kan være superkomfortabelt og bokstavelig talt bade i en genser, ser det ikke like kult ut og bør derfor unngås, sier han.

Når det gjelder hvilken størrelse man bør gå for når man handler herreklær (det kan være litt vanskelig å bestemme hvilken størrelse kjæresten din skal bruke..) synes Kjerstad at det kommer helt an på hvordan man liker at klærne skal sitte.

- Jeg hater at klær sitter stramt, så jeg handler ofte store størrelser. Man må bli flinkere til å legge merke til hvordan klærne faktisk sitter på kroppen, og mindre om hvilket tall som står bak i nakken, det gjelder både dame- og herreklær!

Greit for gutta

Men hva synes egentlig moteekspertene om at jenter går i skapet til kjæresten for en liten kleshandel? Vil de kanskje egentlig ha klærne sine helt for seg selv?

AVSLAPPET: Sarah Jessica Parker er kjent for sin enkle og komfortable hverdagsstil med boyfriend jeans og passe store T-skjorter og skjorter. Mon tro om noen av plaggene er lånt fra ektemannen Matthew Broderick?
AVSLAPPET: Sarah Jessica Parker er kjent for sin enkle og komfortable hverdagsstil med boyfriend jeans og passe store T-skjorter og skjorter. Mon tro om noen av plaggene er lånt fra ektemannen Matthew Broderick? Foto: FOTO: Stella Pictures

- Det er et eller annet som tilfredsstiller en manns ego når hans kjæreste låner et av plaggene hans, sier Munfoncol og legger til:

- Mange gutter kan fort bli irritert av at jenta låner klærne deres, men når det ser bra ut angrer de ikke. Så stjel i vei, bare husk å levere dem tilbake i bedre/lik tilstand, sier Munfoncol.

- Lån gjerne, men ødelegger du må du kjøpe nytt. Og jenter, NO MAKEUP på klærne, sier Hilton.

Så jenter, det er bare god stemning å gå i klesskapet til kjæresten din eller ta deg en runde på herrebutikker og herreavdelinger. Spesielt om du låner.

- Det er gøy fordi man får noe nytt å gå med, og det er bærekraftig og økonomisk siden man da kanskje ikke går på shopping og kjøper noe annet nytt, sier Kjerstad og legger til:

- Jeg har ingen kjæreste, men hadde jeg hatt en hadde jeg nok stjelt så mye jeg kunne, haha!

Les også:

Dette plagget burde aldri vaskes

Velg riktig tilbehør til sommerkjolen

Slik styler du skjerfet i sommer

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning