Marc Jacobs

Designerklær for større jenter

Motehuset Marc Jacobs satser på klær for plus-size jenter.

STOR SATSNING: Marc Jacobs er i forhandlinger om egen kleslinje for store damer.
STOR SATSNING: Marc Jacobs er i forhandlinger om egen kleslinje for store damer. Foto: Faksimile: Models.com
Publisert Oppdatert
UTVIDER IMPERIET: Marc Jacobs vil lage klær for kvinner "over gjennomsnittet".
UTVIDER IMPERIET: Marc Jacobs vil lage klær for kvinner "over gjennomsnittet". Foto: Foto: Stella

En av verdens mest suksessfulle designmerker ser nå ut til å utvide sitt imperium, og skal satse på formfulle damer, melder Huffington Post.

Motehuset Marc Jacobs har bestemt seg for å lage en egen kleslinje for damer som bruker store størrelser, og blir dermed det første high-fashion motehuset som satser på plus-size jenter.

Share

I forhandlinger om plus size

Det har ennå ikke kommet en offisiell uttalelse fra Marc Jacobs , men direktøren for merket, Robert Duffy, har skrevet om planene på Twitter.

«Vi er nødt til å lage større størrelser. Så fort jeg kommer tilbake til NY, er jeg på det. Det vil ta meg cirka et år», twitret han på Marc Jacobs sin offisielle Twitter-side 2. august.

Senere bekreftet han at de har satt i gang prosjektet.

«Vi er i forhandlinger nå. For plus-size», twitret han, men understreket at de er helt i begynnelsen av forhandlingene med en partner.

På tide å ta markedet seriøst

Som The Cut understreker, lager Marc Jacobs allerede klær opp til størrelse 44, men det er svært få av butikkene som fører merket som har de store størrelsene inne.

Men Robert Duffy sine tweets om at de kommer til å lage klær for kvinner «over gjennomsnittet», kan tyde på at de kommer til gå enda større.

- Dette synes jeg er kjempebra. Det er på tide at det er noen som tar det markedet seriøst, sier den norske designeren Cecilie Melli til Klikk.no.

Hun synes flere bør satse på klær i større størrelser.

- Det er en kunst å lage klær som sitter fint - uansett størrelse.

Populært med plus-size

Dette er veldig i tiden. Det siste året har det vært mye fokus på plus-size modeller, og flere av motebladene har satset på serier med formfulle modeller.

SUPERMODELL: Crystal Renn er den første supermodellen med former.
SUPERMODELL: Crystal Renn er den første supermodellen med former. Foto: Foto: Stella

Franske Elle trykket en hel moteserie med en plus-size modell tidligere i sommer, mens motemagasinet V dedikerte et helt nummer til «size» og publiserte flere bilder med nakne og halvnakne damer med kurver. Dette skapte selvfølgelig debatt.

Moteindustrien har den siste tiden fått øynene opp for normale og store damer.

Modellen Crystal Renn, som bruker størrelse 42, har blitt den første supermodellen med former etter at hun ble avbildet på forsiden til italienske Elle og gått motevisninger for blant annet Chanel og Jean Paul Gaultier.

Vanskelig å lage store klær

Hvis Marc Jacobs' klær for formfulle kvinner selger bra, vil utvilsomt andre motehus følge etter, men flere designere har uttalt at det er vanskelig å lage klær for store damer.

New York Times skrev en artikkel om plus-size industrien i slutten av juni. Her kom det blant annet frem at en av de største problemene med å lage klær for store damer, er at kvinner som bruker størrelser større enn 44 har veldig ulike dimensjoner.

Jenter som bruker disse størrelsene legger på seg på ulike steder på kroppen; noen er størst i overkroppen, noen har store lår, mens andre igjen legger mest på seg rundt magen.

Dette gjør at mange mener det er vanskelig å lage ett mønster som vil fungere for mange kvinner - størrelse 44 vil ikke passe aller kvinner som veier 82 kilo.

Bør ta utfordringen

Disse uttalelsene mener Melli bare er en dårlig unnskyldning.

- Uansett vekt, så er vi alle forskjellige!

Hun mener flere unngår å lage klær for store kvinner fordi de ikke orker å ta utfordringen, og at masseproduksjonen av vanlige størrelse er laget for en gjennomsnittskropp som kanskje ikke finnes.

- Passformen er ofte dårlig på klær man kjøper i vanlige klesbutikker, sier hun.

Les også:

Normal modell skaper furore i USA

Dette vil de ikke vise på tv

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning