Guide i Stockholm

De hotteste adressene i Stockholm

Få med deg jentegjengen på en weekendtur og opplev vakre Stockholm. Karn gir deg adressene til de kuleste kulturopplevelsene, beste butikkene og hippeste utestedene!

STOCKHOLM-TIPS: Man trenger ikke dra lenger enn til Stockholm for å oppleve en ekte europeisk storby på linje med Berlin, Paris og London. Få de beste tipsene og de kuleste adressene her fra it-jenta Karn Kjerstad.
STOCKHOLM-TIPS: Man trenger ikke dra lenger enn til Stockholm for å oppleve en ekte europeisk storby på linje med Berlin, Paris og London. Få de beste tipsene og de kuleste adressene her fra it-jenta Karn Kjerstad. Foto: FOTO: Colourbox.com og privat
Publisert Oppdatert

Karn Kjerstad (22)

Stakk av med seieren i den TV-sendte konkurransen Det Nye-jenta i høst.

Kommer fra Skodje, men bor i Bergen.

Er medisinstudent og jobber for Filippa K.

Blogger på urbanauburn.com - du finner også bloggen gjennom detnye.no.

Følg henne på Instagram: @karnfkj

Man trenger ikke dra lenger enn til Stockholm for å oppleve en ekte europeisk storby på linje med Berlin, Paris og London.

Stockholm er med sin vakre arkitektur, gode shoppingmuligheter og pulserende kafé- og kulturliv et spennende reisemål, og ligger bare en times tid unna med fly.

Selve sentrumskjernen er ganske stor, men man kommer seg enkelt fra ett sted til et annet, takket være et effektivt kollektivsystem med t-bane, trikk og buss.

For skikkelig kulturelt påfyll kan du ta beina fatt og gå til Djurholmen hvor Vasamuseet ligger, dra på vintageshopping i Södermalm eller sette deg ned på en kafé og bare se på folk som går forbi.

I Stockholm finner du også et hav av fantastiske restauranter og spisesteder som venter på å bli oppdaget, samt et yrende uteliv med kule vinbarer og hippe utesteder.

Så her er det bare én ting å gjøre; ring resten av venninnegjengen og start planleggingen, så har dere noe supergøy å se fram til i vår!

Miniguide

Reisetid: Fly med SAS eller Norwegian direkte fra Bergen eller Oslo på cirka en time. Prisen kan variere veldig, men om man bestiller i god tid kan man få billetter til ca. 1000 kr tur/retur. Toget til sentrum tar 20 minutter, taxi cirka 40 minutter. Det er relativt store avstander mellom bydelene og severdighetene, så det kan være lurt å kjøpe et tredagerspass til T-banen.

Valuta: Svensk krone (100 NOK er ca. 110 SEK).

Språk: Svensk.

Prisnivå: Klær fra de store kjedene koster omtrent det samme som i Norge. Mat er litt billigere, men overnatting og transport er nesten like dyrt som her.

Sesong: Hele året, men vår og sommer er ekstra bra.

SHOPPING: I Stockholm finner du alt du måtte tenke deg av butikker, og de største kjedebutikkene ligger alle i nærheten av Stureplan.
SHOPPING: I Stockholm finner du alt du måtte tenke deg av butikker, og de største kjedebutikkene ligger alle i nærheten av Stureplan. Foto: Foto: Karn Kjerstad, Visit Stockholm, Colourbox

SHOPPING

Nyttige adresser:

COS, Biblioteksgatan 3

& other stories, Biblioteksgatan 11

Filippa K, Biblioteksgatan 2

Whyred, Master Samuelsgatan 3

Urban Outfitters, Biblioteksgatan 5

Zara, Sturegallerian

Shoppingsentre:

- NK (Nordiska Kompaniet)

- PUB

- Gallerian

- Sturegallerian

I Stockholm finner du alt du måtte tenke deg av butikker, og de største kjedebutikkene ligger alle i nærheten av Stureplan.

Drotningsgatan og Biblioteksgatan er to av Stockholms mest kjente handlegater og er også et must, uavhengig om man bare vil titte eller gå helt bananas med kredittkortet!

Vintageshopping i Södermalm:

Södermalm er et område av byen hvor det bugner av sjarmerende vintagebutikker, med alt fra billige klær og sko, til eksklusive designerskatter fra Dior og Chanel. Det er en opplevelse i seg selv å bare gå rundt og kikke på alt det rare man kan finne!

Beyond retro, Åsögatan (ligger rett ved t-banestoppet Zinkensdamm). Paljettopper og sko henger side om side med militærjakker og Levi's-jeans. Her kan man finne alt fra hverdagsantrekk til utkledningskostymer. Perfekt miks!

Humana, Timmermansgatan 23:

Strikkegensere, pelsjakker, silkeskjorter og jobbbukser. Her kan du finne det aller, aller meste!

Judiths Second Hand, Hornsgatan 75:

Håndplukkede luksusvarer fra kjente designere henger på rekke og rad i vakre omgivelser med gamle magasiner, rosebuketter og hyggelige medarbeidere.

Filippa K Second Hand, Hornsgatan 77:

En vintagebutikk som i samarbeid med Filippa K samler inn brukte plagg fra tidligere sesonger i et hyggelig lite lokale. Her fant vi faktisk plagg som var i butikk nå, til under halve prisen!

Myrorna, Götgatan 79:

Billige og kule plagg til en slikk og ingenting. Her kjøpte jeg blant annet en superfin kåpe til 150 kr!

Spise

STOCKHOLM: I Stockholm finner du også et hav av fantastiske restauranter og spisesteder som venter på å bli oppdaget, samt et yrende uteliv med kule vinbarer og hippe utesteder.
STOCKHOLM: I Stockholm finner du også et hav av fantastiske restauranter og spisesteder som venter på å bli oppdaget, samt et yrende uteliv med kule vinbarer og hippe utesteder. Foto: FOTO: Colourbox

LUNSJ: Stockholm er spekket med koselige kafeer og spisesteder som er perfekte for en velfortjent shoppingpause når sulten melder seg.

Joe and The Juice, Hamngatan 31:

Med sine sunne sandwicher og friske smoothies er Joe and The Juice et perfekt sted å stikke innom-både hvis man vil ha noe raskt og billig, men også for å friske opp hodet dagen derpå!

Under Kastanjen, Kindstugatan 1:

Et utrolig sjarmerende spisested med ekte Stockholm-sjel i Gamla Stan (gamlebyen). Supper og smørbrød ligger på rundt 80 kr, og kaffe er inkludert.

Rosendahls Trädgård, Rosendalsterrassen 12:

Gå en tur i vakre Djurgärden, og avslutt promenaden på et gammelt gårdstun som har blitt omgjort til økologisk butikk og miljøvennlig spisested. Her kan du kjøpe med deg økologiske brød og bakevarer hjem, og sette deg ned på den hyggelige kafeen med åpen peis. Ca 90 kr for en suppe.

Wiener Cafeet, Biblioteksgatan 6:

Midt i smørøyet i Biblioteksgatan ligger Wiener Cafeet, der man kan drikke Afternoon Tea, eventuelt champagne, eller spise kanelboller og drikke kaffe.

MIDDAG: Etter en lang dag med shopping og vindustitting er det på tide å finne veien til en av Stockholms fantastiske restauranter. Hovedretter ligger generelt sett på rundt 200 kr per person for middels pene restauranter, men porsjonene er store og det er ofte dessert eller kaffe inkludert i prisen!

Rice (thai), Nybrogatan 16:

Et billig og supert alternativ om man vil spise bra, men ikke er giret på å betale skjorta. De har sushi og varme retter i buffé, og «spis så mye du vil» inkludert dessert for ca. 150 kr.

La Famiglia (italiensk), Alströmergatan 45:

Om du er villig til å dra litt utenfor Stureplan kan du få en fantastisk matopplevelse. Spis autentisk italiensk pasta og nyt et nydelig glass rødvin med italienske operastjerner på musikkanlegget i bakgrunnen for ca. 300 kr per person. Husk å bestille bord i forveien!

Shanti (indisk) Sodermalmsallen 34:

En av Stockholms beste indiske restauranter! Et fantastisk kjøkken i et orientalsk innredet lokale med urbane elementer og hyggelige servitører. Dette er et populært sted, så her bør man nok også bestille bord i forveien. Hovedretter ligger på rundt 200 kr.

Utesteder

Start kvelden på restaurant og gå videre til en vinbar, eller direkte til et av Stockholms mest kjente og populære utesteder rundt midnatt.

EN TIME UNNA: Stockholm er med sin vakre arkitektur, gode shoppingmuligheter og pulserende kafé- og kulturliv et spennende reisemål, og ligger bare en times tid unna med fly.
EN TIME UNNA: Stockholm er med sin vakre arkitektur, gode shoppingmuligheter og pulserende kafé- og kulturliv et spennende reisemål, og ligger bare en times tid unna med fly. Foto: Foto: Karn Kjerstad, Visit Stockholm, Colourbox

Det er ikke uvanlig at det koster rundt 200 kr i inngangspenger, i alle fall på de største utestedene.

Teatergrillen, Nybrogatan 3:

Kos dere med et glass rødvin eller en iskald øl, og knask på deilige salte mandler i den hyggelige Teatergrillen mens dere venter på bord der dere skal spise, eller før dere går videre til en nattklubb rundt midnatt.

Berns, Näckstroemsgatan 8:

Hotell, restaurant og nattklubb midt i sentrum. Kjent for sin innredning med en velbevart art nouveau-stil fra 1860-tallet, store lysekroner og røde velurgardiner. Og kanskje viktigst av alt-et digert dansegulv med superbra musikk og gamle klassikere på løpende bånd!

Café Opera, Karl XII's torg:

En av Stockholms mest kjente nattklubber. Kom tidlig, rundt kl. 23, så slipper dere å stå i kø!

Riche Bar, Birger Jarls gatan, Stureplan:

Et kult sted med restaurant og bar i original parisisk interiørstil fra 1930 tallet. Mer sofistikert og edgy enn de andre utestedene på Stureplan.

Opplevelser

Gamla Stan: Gamlebyen er uten tvil Stockholms mest sjarmerende bydel. Her kan man gå rundt og kikke i små butikker og koselige gater med autentiske Stockholm-kafeer og restauranter, og føle på den koselige atmosfæren.

Djurgården: Vandre rundt i store parker og friluftsområder på Djurgården, som er en egen bydel og øy i østre del av Stockholm. Her finner du både Skansen (dyrepark og friluftsmuseum), Vasa-museet og fornøyelsesparken Gröna lund.

Vasamuseet: Hvis du føler for å være litt ekstra kulturell kan man besøke Vasa-museet, der finnes det eneste skipet i verden bevart fra det syttende århundre. 130 kroner for dagsbillett.

Fotografiska: En av verdens største utstillinger for moderne fotografi. Her finner du også bok- og suvenirbutikk, samt restaurant og fotogalleri. 110 kr i inngangsbillett.

Moderna Museet: Moderne kunst fra store kunstnere som Picasso, Dali, Derkert og Matisse. Dagsbillett koster 120 kr.

Overnatting

Vi bestilte hotell via hotwire.com, og endte opp på Best Western Plus Time Hotel, et helt ok hotell til en veldig billig penge.

På de fleste slike jenteturer tilbringer man uansett lite tid på hotellet, og da er det kanskje lurt å ikke gå for den dyreste overnattingen.

Best Western Columbus hotell, Tjarhovsgatan 11:

Et hyggelig lite hotell sentralt i Stockholm. Priser ligger rundt 1000 per natt for et dobbeltrom. Om man er ute etter et billigere alternativ er det mulig å booke rom på «loftet», der man deler bad med andre, men hvor prisen til gjengjeld er mye mindre!

Berns hotell Berzelii Park, Näckstroemsgatan 8:

Om man er villig til å betale litt ekstra for å bo på et fint hotell. Dobbeltrom koster 1200- 1500 kr per natt.

Best western Plus Time Hotel:

Ligger et lite stykke unna, men bare 5 minutter unna t-banestopp til Stureplan. Fine rom, god service og veldig god frokost. Pris for dobbeltrom ligger rundt 1000 kr per natt.

... Og enda billigere hoteller bestiller du her:

Hotels.com, expedia.com, hotwire.com.

Les også:

Vårens heteste trend har flere fallgruver

Denne genseren blir snart utsolgt

Gutta har talt! Dette er usexy, uansett kropp

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning