Shopping i Paris

Bonjour Paris!

Alt du trenger er et Visa-kort og en tom koffert.

PARIS BABY: Rett nesa mot Frankrike, hopp av i Paris og go mad shopping!
PARIS BABY: Rett nesa mot Frankrike, hopp av i Paris og go mad shopping! Foto: FOTO: Scanpix
Publisert Oppdatert

Paris er i full blomst, og er det en årstid du vil oppleve den franske herligheten, så er det nå!

Men ikke pakk kofferten. Som det motemekkaet Paris er, bør du belage deg på å finne flust av skatter du kan ta med hjem til sommergarderoben din.

Det var nettopp det Det Nyes redigerer Charlotte Grimstad gjorde da hun nylig besøkte shoppinghovedstaden!

Under får du hennes beste tips til hvilke områder, gater, shoppingsentre og ikke minst butikker du bør ofre et besøk når du er i Paris.

Voilà!

SHOPPING I PARIS: Det skal ikke stå på utvalget av verken det ene eller det andre når det kommer til shopping i Paris!
SHOPPING I PARIS: Det skal ikke stå på utvalget av verken det ene eller det andre når det kommer til shopping i Paris! Foto: FOTO: Charlotte Grimstad

Champs-Élysées

Avenue des Champs-Élysées er en av verdens mest berømte gater. Her finner du alle de store butikkjedene på rekke og rad.

Det er ingen vits i å bruke for mye tid her, da det bugner av turister og køene ofte er lange. Men parfymeriet Sephora er et must! Her får du meter på meter med skjønnhet i alle varianter.

Gøyest er det kanskje med merkene vi ikke får over disk hjemme i Norge. Hva med verdens beste pinsett fra Tweezerman, fuktighetsbestselgeren Hope in a jar fra Philosophy eller en superfin øyeskyggepalett fra Urban Decay?

Lafayette

Dette ærverdige og stilfulle kjøpesenteret er virkelig verdt et besøk! Her finner du kjente merkevarer som Chloé, Dior, Marc Jacobs og Chanel på rekke og rad og i flere etasjer. Gå for all del ikke glipp av skoavdelingen i underetasjen.

Lafayette har også en egen interiøravdeling på den andre siden av gaten.

Ønsker du å spare noen kroner, bør du ta med kvitteringene dine ned i kjelleren, der du finner en tax free-avdeling. Her får du et stempel og en konvolutt. Lever konvolutten med stempel i tax free-skranken på flyplassen når du drar hjem, og du får refundert skatten du har betalt.

St. Germain

SHOPPING I PARIS: Cos og Sonia Rykiel finner du i St. Germain. Det er bare å godsnakke med Visa og go mad shopping!
SHOPPING I PARIS: Cos og Sonia Rykiel finner du i St. Germain. Det er bare å godsnakke med Visa og go mad shopping! Foto: FOTO: Charlotte Grimstad

Dette er kanskje det beste shoppingstedet i Paris. I gatene rundt Place Saint-Sulpice og Carrefour de la Croix-Rouge myldrer det av både flotte og unike butikker som Sonia Rykiel, Paco Rabanne og Burberry - samt high street-butikker som Mango, H&M, Zara, Ralph Lauren og Replay.

St. Germain har også en rekke koselige restauranter og kafeer. Ta for eksempel en lunsj på Cafe de Flore (172 Boulevard Saint-Germain), kjent fra en av episodene i Gossip Girl!

Vintage shopping

Paris er perfekt for deg som elsker vintage. Spesielt har området Marais mye å by på. Her er noen av butikkene som definitivt er verdt en titt:

Free 'P' Star: Her får du paljettkjoler, skinnjakker, T-skjorter med 80-tallstrykk og håndstrikkede kardiganer. 8 Rue Sainte-Croix de la Bretonneri.

Coiffeur Vintage: Her kan du gjøre et av byens beste vintagekupp! Butikken får stadig påfyll av plagg til en billig penge. 32 Rue de Rosiers.

Fripes Ketchup: Her finner du et lite utvalg delikate kvalitetsplagg fra 50- og helt frem til 90-tallet. 8 Rue Dancourt.

Og ellers må du nesten få med deg:

Montmartre:

Montmartre er en liten bydel nord i Paris. Bydelen er kanskje mest kjent for den store hvite kirken, Sacre Coeur, og showstedet Moulin Rouge. Montmartre byr på trange gater, koselige butikker, små kaféer og yrende liv!

Louvre og området rundt er absolutt verdt et besøk.
Louvre og området rundt er absolutt verdt et besøk.
EIFFELTÅRNET: Eiffeltårnet er og blir et Pariser-must.
EIFFELTÅRNET: Eiffeltårnet er og blir et Pariser-must. Foto: Charlotte Grimstad

Er du filminteressert kjenner du deg også kanskje igjen fra filmen Den fabelaktige Amélie fra Montmartre. Del en falske vin til under 20 euro på Café des 2 Moulins (15 Rue Lepic), som er baren der Amelie jobber i filmen.

Metro: Blanche eller Abbesses.

Eiffeltårnet:

Klisjé eller ei, Eiffeltårnet må selvsagt sees når du er i Paris! Kjøp en pariserloff, litt skinke og litt frukt - og ta lunsjen i parken ved tårnet.

Metro: Champ de Mars/Tour Eiffel.

Louvre:

Er du interessert i kunst og historie bør du ta turen innom museet Louvre. Her er høydepunktet maleriet Mona Lisa, som du sikkert blir overrasket over at er så lite i virkeligheten!

Sett av god tid, her er det mange turister og lange køer!

Metro: Louvre Rivoli eller Palais Royal Musée du Louvre.

Notre-Dame:

Notre-Dame er en gotisk katedral på øya Île de la Cité i Seinen midt i Paris, og er vel verdt et besøk. Den vakre kirken er kanskje mest kjent fra filmen Ringeren i Notre-Dame.

Metro: St-Michel Notre-Dame.

Reisefakta

Flybilletter

Både Norwegian og SAS flyr til Paris, og du kan få rimelige billetter hos begge flyselskapene.

Flytid: 2 timer og 20 minutter.

Transport

Metrosystemet i Paris er helt supert! Kjøp deg et dagspass og ta deg enkelt rundt i byen for en billig penge.

Overnatting

Det finnes mange billige og bra hoteller rundt om i Paris, men standarden er ofte ikke like bra. Plaza Paris-Republique Hotel på Place de la Republique er både bra og billig!

Hotellrom i Paris kan fort være veldig små, og ligge i støyende gater. Derfor kan det være lurt å sjekke andres anmeldelser av hoteller på for eksempel Expedia.no eller Tripadvisor.com før du bestiller.

Har du et bra og billig favoritthotell? Eller vet du om en fantastisk butikk, som vi bare MÅ besøke? Del det med oss i kommentarfeltet under!

Les også:

Oppskriften på god stil

Denne billigshampoen er best i test

Vårens fineste jakker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning