Bomberjakke til damer

- Alle kler denne

Bomberjakken er et av vårens store trendplagg.

VI DIGGER: Denne bomberjakken fra Filippa K er en av sesongens aller fineste. Her på Det Nyes journalist Linn Isaksen.
VI DIGGER: Denne bomberjakken fra Filippa K er en av sesongens aller fineste. Her på Det Nyes journalist Linn Isaksen. Foto: FOTO: Karine Thyness Darvik
Publisert Oppdatert

Bomberjakken har vært en hit i flere sesonger, og den anvendelige favoritten er også denne sesongen et av de store trendplaggene.

Denne våren har vi virkelig falt for den sporty trenden som har regjert både på catwalken og i gatebildet, og bomberjakken kan gi et ellers pyntet antrekk den perfekte sporty touchen.

Har fått et glamorøst løft

Nytt av denne sesongen er at bomberjakken har fått et glamorøst løft, og vi ser den nå med skinnende stoffer, dekorative broderier og påsydde perler.

En av de mest populære akkurat nå er den beige varianten fra Filippa K (se bildet over), sydd i blankt, skinnende stoff og dekorerert med glidelåser og trykknapper i gull.

- Jakken er meget ettertraktet, og vi tror etterspørselen kommer til å øke enda mer etter påske når våren setter inn for fult, sier Caroline Vike i Deguy.no, som forhandler jakken.

- Denne bomberjakken ville jeg ha stylet med en hvit løs t-skjorte, sexy blå jeans og noen hotte spisse pumps i nudefarge. Et perfekt antrekk til en avslappet hverdags look, sier stylist Thao Kakao.

- Hvorfor er bomberjakken så populær nå, tror du?

- Den har vært en stor trend ganske lenge, og jeg tror grunnen til at den er blitt så populær er at den kan brukes til både hverdag og fest. Den er sporty, laidback og kul. Den er dessuten enkel å style og enkel å bruke.

SPORTY OG GLAMORØS: Fra øverste høyre: Mango, kr 599. Paljettjakke fra Zara, kr 799. Brodert jakke fra Zara, kr 799. Hunkydory, kr 1799.
SPORTY OG GLAMORØS: Fra øverste høyre: Mango, kr 599. Paljettjakke fra Zara, kr 799. Brodert jakke fra Zara, kr 799. Hunkydory, kr 1799.

Passer til alt

Også stylist Cecilie Mevatne framhever jakkens allsidighet.

- Selv om vi elsker skinnjakken, tror jeg at bomberjakken blir sett på som et fint alternativ og en veldig funksjonell vårjakke - siden den kommer i et hav av materialer, farger og mønster, sier hun.

Hun mener at dette er jakken alle kan kle, uansett alder og egen stil.

- Alle kler den gode gamle flygerjakken. Rihanna kan rocke den på scenen, mens småbarnsmødre kan bruke den over denimlooken på trilletur. I tillegg kan den mer skinnende varianten brukes over kontorantrekket til karrierekvinnene. Det er en svært allsidig jakke som kler de fleste kropper, stiler og anledninger.

Stylingtips

MØNSTRET: Fra øverst til høyre: Soaked in Luxury, kr 599. InWear, kr 1399. Zara, kr 559. Vivikes, kr 899.
MØNSTRET: Fra øverst til høyre: Soaked in Luxury, kr 599. InWear, kr 1399. Zara, kr 559. Vivikes, kr 899.

Kjendisene elsker jakkemodellen og en rekke designere viste sine eksklusive varianter, men heldisvis har også kjedebutikkene mange alternativer ute i butikkene nå.

- Butikker som H&M, Bik Bok, Vivikes og Weekday har vårens it-jakke, sier Mevatne, som har mange eksempler på ulike måter du kan style jakken:

- Søndagsantrekket blir ekstra chic med en bomberjakke i blå toner kombinert med Converse, hvit t-skjorte og jeans. Til sommerfesten velger du en lys bomberjakke, gjerne i pastelltoner og blomstrete mønster. Selv om jakkens farge og mønster er sukkersøtt gir jakkens snitt en edge til antrekket. Style jakken med hvite jeans og bluse med nude pumps, foreslår hun.

- Når du skal ut på byen blir skinnbuksene og den sorte t-skjorten ekstra hot hvis du topper antrekket med bomberjakken, spesielt om den er i et skinnende materiale. Et metallisk stoff gjør jakken mer pyntet enn de mer hverdagslige variantene.

Les også:

Antrekket som kan sikre deg jobben

Vi ba kjemiprofessoren om å sjekke 21 sjampoer

Gutta har talt! Dette er usexy, uansett kropp

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning