Høstentrendene 2012

10 visninger vi elsker

Høsten byr på skinn, minimalistiske silhuetter, intrikate broderier og metalliske overflater. Her er våre ti favorittvisninger.

Publisert Oppdatert

Denne sesongen har designere og motehus vist fantastiske kolleksjoner som man kan hente inspirasjon fra eller til og med kopiere fra topp til tå om man vil.

Denne sesongen så vi stort sett antrekk som bokstavelig talt er "ready to wear" på catwalken.

Lookene er lekre og enkle å bruke.

Vi har latt oss friste av godbitene fra høstens visninger, og har for lengst begynt å spare til våre drømmekjøp! Men ettersom designerplagg svir i lommeboka, kan det være en idé å lete etter rimeligere alternativer. Heldigvis har high street-butikkene som vanlig fulgt med på catwalken, og det finnes utallige plagg i butikkene med tydelige henvisninger til de mest populære antrekkene fra visningene. Finn din catwalkfavoritt, og la deg inspirere!

Vi har plukket ut de ti beste visningene for høsten, slik at du litt lettere kan orientere deg gjennom trendene.

VÅRE 10 FAVORITTVISNINGER:

1. CELINE

På Célines høstvisning var det mye svart og hvitt, med innslag av klarblått og rosa, på grensen til neon. Blant materialene så vi skinn, pels og ull, og mange av plaggene var dekorert med glidelås. Disse var plassert over knærne, ved anklene og rundt overkroppen, og tilførte edge til kolleksjonen. Buksene var sporty, mange av dem korte i snittet og med fartsstriper nedover bena. Célines høst er en perfekt blanding av avslappet, sporty og velkledd.

2. ALTEWAI.SAOME

Altewai.Saome kombinerer skandinavisk minmalisme og internasjonal high fashion, og lager også denne høsten klær for sterke kvinner. Publikum gapte da det broderte skjørtet ble vist på catwalken. Silhuettene var både volumiøse og smale, mens fargene gikk fra lys til mørk grå, brutt opp av skarp orange og hvitt. Merket kombinerer det feminine og maskuline, og spiller på kontraster mellom forskjellige strukturer. Resultatet er et interessant og moderne uttrykk.

3. PROENZA SCHOULER

Østen-inspirasjon, store jakker og tungt skinn. Proenza Schouler presenterte en høstvisning der spesielt jakkene, både de oversizede og de kimonoinspirerte, gikk rett inn på ønskelista til fashionistaer verden over. Designerene selv beskrev kolleksjonen som asiatisk, «but in a New York way». Med skarpe snitt og moderne prints, er denne kolleksjonen en soleklar favoritt. Karateinspirerte belter var blant andre særegne plagg, som vi gjerne ser mer av denne høsten.

4. BALMAIN

Balmain skuffer aldri, og noen av plaggene på denne høstvisningen var til å gispe av. Den håndlagde jakken med perler og paljetter er denne sesongen blitt mer maskulin i snittet og en anelse oversizet, på catwalken ble den matchet med smale bukser. I tillegg til skinn og broderier, ble det vist plagg i myk strikk, og fløyel med metalliske innslag. Balmain-looken er eksklusiv, men likevel avslappet, en balansekunst verdt å strebe etter både til hverdags og fest.

5. BALENCIAGA

Også denne sesongen presenterte Balenciaga en skulpturell visning med mye metalliske stoffer. Den nye silhuetten har overdrevne proposjoner, med store skuldre, bukser med volum og stive A-linjede skjørt. Visningen inneholdt elementer av dyreprint, mens fargepaletten besto av blått, grått, hvitt, lime og rødt. Det ble også vist noen fantastiske gensere med billedtrykk i glorete 80-talls estestikk, som tilførte en leken uhøytidelighet til Balenciagas høst.

6. CHLOÉ

Klassiske Chloé leverer alltid stilsikre og lekre looks. Henter man inspirasjon fra dette motehuset, kan man skape antrekk som passer til enhver anledning, både til jobb og til kvelds. Denne sesongen består kolleksjonen av et fargespekter som strekker seg fra vinrøde burgundertoner, til kalde blåtoner og nyanser av kremfarger. Silhuetten er preget av den lave midjen, som poengterer hoftene, og skjørtene har strukket seg ned til leggen, noe som gir et elegant preg.

7. SPORTMAX

Denne høsten har Sportmax, i likhet med Proenza Schouler, hentet inspirasjon fra kampsportverdenen i utformingen av sin kolleksjon. Motehuset fører dermed videre den sporty trenden vi har sett i sommer. De leker seg med tekniske materialer, og spiller på strukturer. Vi elsker fortsatt de runde skuldrene, og det tykke «scuba-stoffet». At overflatebehandlingen er metallisk og skinnende, gjør plaggene desto lekrere, og gir antrekket et urbant uttrykk.

8. CALVIN KLEIN

Det amerikanske motehuset fronter den nye trenden med volumiøse og oversizede plagg denne sesongen. Snittene spenner fra formløse antrekk fra topp til tå, med store gensere og vide bukser - til mer 40-tallsinspirerte silhuetter, med poengtering av midjen og stor vidde i knelange skjørt. Fargepaletten består hovedsaklig av rødt, grått og svart, med innslag av hvite antrekk. Kolleksjonen står som en hyllest til minimalismen, noe også hårstylingen understreket.

9. STELLA MCCARTNEY

Stella McCartneys høstkolleksjon er en lek mellom det maskuline og feminine. Det var mye blest rundt Stellas vårkolleksjon, særlig timeglass-kjolene som blant annet ble båret av Kate Winslet. Timeglassfiguren har hun tatt med seg videre, men hun gir den også en rak motsetning. Draktene fremhevet den kvinnelige figuren med padding på hoftene. Men kåpene var mandige, med brede skuldre og smale hofter. Likevel klarte Stella det umulige, å gjøre begge lookene sexy.

10. ACNE

Svenskefavoritten får være med på lista vår. Acne har vært forgjengere for den svenske minimalismen vi har sett mye til de seneste årene, men denne sesongen byr Acne på det lille ekstra. Med overdrevne silhuetter som bryter med kroppens naturlige linjer, assymmetriske glidelåser og lag-på-lag teknikker har Acne skapt en kolleksjon som fremdeles bærer preg av minimalismen, men som tilfører kolleksjonen mer lek. Vi digger særlig jakkene og de brede beltene.

Les også:

Skoene alle vil ha i høst

De ti fineste designerkopiene denne høsten

Triksene som rocker opp silkeblusen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen