SEXSNAKK MED DET NYE OG RFSU - #KOMMERSIELTSAMARBEID:

SE VIDEO: - Dama bruker dildo - hva skal jeg gjøre?

Vil bare øke hennes sexlyst, og forberede sexlivet deres, ifølge gynekologen.

Publisert Oppdatert

RFSU

I Norge arbeider RFSU (Riksförbundet för Sexuell Upplysning) både med holdningskampanjer og opplysning om sikker og lystfull sex.

Organisasjonen er partipolitisk og religiøst uavhengig, og jobber for å spre et fordomsfritt, tolerant og åpent syn innen sex- og samlivsspørsmål

RFSU jobber også kommersielt med salg og markedsføring av sine produkter.

Alt overskudd fra den kommersielle delen er med på å finansiere den ideelle delen.

Besøk nettsiden deres her.

Forventer han at jeg skal fortelle ham om hvor mange jeg har ligget med? Noen grunn til at jeg lager så mange pinlige lyder når jeg har sex?

Og hva er verst på første date - å prompe eller å si at jeg er forelsket i ham (etter bare en kveld)?

Vi har mange spørsmål som har med sex å gjøre. Og vet du hva? Ingen spørsmål er for teite, og nå kan du fyre løs så mange du bare vil.

I kommersielt samarbeid med RFSU skal nemlig Det Nye svare på alt du lurer på om sex.

Med seg har Det Nye og RFSU fått Jørgen Perminow (30), som er lege og jobber som gynekolog på kvinneklinikken ved Akershus universitetssykehus, og RFSU sin egen Lise Nordum (26).

En av dere lurer på om

Hver fredag framover sender vi en ny episode der Lise og Jørgen svarer på deres spørsmål.

Dama bruker dildo...

En av dere lurer på om en dildo kan erstatte ham som kjæreste?

- Dette er ingen konkurranse mellom mann og maskin. At dama onanerer mens du er borte vil bare øke hennes sexlyst, som igjen kan gjøre sexlivet deres bedre, sier Jørgen.

Dessuten er det en stor sjanse for at du får orgasme med litt hjelp av sexleketøy, supplerer Lise.

Vanlig å bruke glidemiddel?

- Det vil faktisk øke sexlysten og er perfekt å bruke når du vil ha en kjapp én, sier Jørgen.

For jenter som sliter litt med å bli våte, sånn som når de er stressa, er det også å anbefale.

- Og for analsex er glidemiddel et må-ha, sier Lise.

Hvordan kan jeg introdusere nye ting i sexen?

Tips om både leker som Jomfru i nød og hunder som knurrer får du i videoen over - sjekk ut!

Får du ikke orgasme?

Flere av dere har dessuten sendt oss spørsmål om hvorfor dere ikke får orgasme:

Jeg er ei jente på 26 år. Jeg lurer på hva grunnen kan være når man ikke "kjenner det"/får orgasme under vanlig samleie, men får ganske heftig orgasme ved bruk av vibrator?

Kult med en slik spalte! Elsker DetNye og er fast leser. 

- Dette er jo et veldig vanlig spørsmål som mange jenter undrer på. Det er dessverre sånn at de færreste jenter får orgasme under et samleie, bare ca. 20% av jenter får vaginalorgasmer, sier Lise Nordum fra RFSU.

- Ved oralsex er det flere jenter som får orgasme, men på topp ligger vibratoren. Det har nok noe med at vibratorer kan være veldig intense, og vibrerer konstant på riktig sted. Det er ikke like lett å ha samme stimulasjon ved menneskelig kontakt da vi kan fort bli slitne og har mindre power enn en liten maskin.

- Det er nok mange som tar med en klitorisvibrator i senga med partneren. Ofte liker jo den man har sex med at partneren har det like digg! Hvis du ønsker å bli mer vant til å ha sex uten eller å prøve å få orgasme uten vibratoren, så kan du begynne med vibratoren og så tar den bort når du føler du har fått bygd opp den gode følelsen i kroppen og på kjønnet. Da kan det være lettere å få orgasme under sex.

- Hvis du ikke får det de første gangene så kan du bare hente den fram igjen og få en orgasme. Men kanskje det går bedre neste gang. Husk også at det finnes stillinger som er bedre anlagt for klitorisstimulering. For en beskrivelse av disse, kan du sjekke ut denne linken.

Når dette er sagt så er det viktig å ikke stresse med at man skal få en orgasme. At det blir målet. Da har man ikke hjernen med seg, og det blir nærmere umulig å få en orgasme. Tenk heller på ting som tenner deg, eller kanskje bare på hva som skjer i kroppen din og hvor godt kroppen & kjønnet ditt har det, tipser Jørgen og Lise.

 

SEXLEKETØY ER EFFEKTIVT: - Ved oralsex er det flere jenter som får orgasme, men på topp ligger vibratoren, sier Lise Nordum fra RFSU til Det Nye.
SEXLEKETØY ER EFFEKTIVT: - Ved oralsex er det flere jenter som får orgasme, men på topp ligger vibratoren, sier Lise Nordum fra RFSU til Det Nye. Foto: Thinkstock

- Sex skal være gøy

Ja, hver fredag framover vil Lise og Jørgen sitte i studio og svare på spørsmålene deres. Tonen er uformell og positiv, og ingenting er for smått eller for stort.

- Sex er en naturlig og fin ting som opptar alle. Vi som jobber i RFSU sitter på mye kunnskap rundt seksualitet, og ønsker å bruke dette til å hjelpe og opplyse andre. Sex skal være gøy, sier Lise.

- Vi vil lage godt, sex-positivt stoff om seksualitet som formidles med humor, varme og faglig tyngde, sier Det Nyes redaktør Karine Thyness.

- Det Nye har lang tradisjon med å lage gode artikler om sex til printmagasinet, og nå vil vi få opp volumet av artikler med denne tematikken på nett også, legger redaktøren til.

Slik sender du inn spørsmål

Noe du lurer på innenfor sex og samliv? Husk at terskelen er høy, og at ingenting er flaut.

Send inn ditt spørsmål til [email protected]

Vi kommer også til å skrive egne artikler om de ulike temaene på detnye.no.

I kommersielt samarbeid med RFSU

Det Nye presenterer videoserien «Sexsnakk» i samarbeid med RFSU, og sammen ønsker vi å presentere godt og sexpositivt innhold for våre lesere.

RFSU Norge er et datterselskap av RFSU AB, som igjen eies av den ideelle organisasjonen RFSU, Riksförbundet för Sexuell Upplysning, og arbeider både ideelt med holdningskampanjer og opplysning om sikker og lystfull sex, samt kommersielt med salg og markedsføring av produkter.

Alt overskudd fra den kommersielle delen er med på å finansiere den ideelle delen. RFSU er også annonsør i Det Nye.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning