sexsnakk med det nye og rfsu:

SE VIDEO: Derfor bør du onanere i dag!

Mye mer enn bare nytelse!

Publisert Oppdatert

RFSU

I Norge arbeider RFSU (Riksförbundet för Sexuell Upplysning) både med holdningskampanjer og opplysning om sikker og lystfull sex.

Organisasjonen er partipolitisk og religiøst uavhengig, og jobber for å spre et fordomsfritt, tolerant og åpent syn innen sex- og samlivsspørsmål

RFSU jobber også kommersielt med salg og markedsføring av sine produkter.

Alt overskudd fra den kommersielle delen er med på å finansiere den ideelle delen.

Besøk nettsiden deres her.

Vi hører ofte at det er bra for oss å onanere.

Likevel er det mange som synes det er flaut å snakke om onani, og mange kvier seg for å ta seg en liten økt under dyna.

- Får kroppen til å slappe av

Jørgen Perminow (30), som er lege og jobber som gynekolog på kvinneklinikken ved Akershus universitetssykehus, påpeker at kroppen har veldig godt av å onanere.

- Onani tar den seksuelle spenningen ut av kroppen. Orgasmen som følger er en belønning som gir deg avslapning og en god følelse, sier han til Det Nye.

Han forklarer videre at diverse kjemikalier er ansvarlig for dette.

Og onani kan også øke sexlysten og få deg inn i en god sirkel.

- I tillegg kan man styrke bekkenmuskulaturen, som igjen kan gi bedre sex. Enkelte studier antyder også at onani kan minke sjansen for depresjon og sykdommer og til og med kreft, sier Perminow.

3 tips til en god økt

Lise Nordum (26), som jobber hos RFSU, som er en organisasjon som jobber med holdningskampanjer og opplysning om sikker og lystfull sex, presiserer at man ikke må ha dårlig tid når man skal onanere.

Stress kan ta knekken på enhver hyrdestund.

- Slapp av og husk å få med hjernen, uten den er det vanskelig å få orgasme, sier hun.

Lite gulltips? Ifølge Nordum må du gjerne bruke glidemiddel, for da kommer du kjappere igang og du kan bli litt ekstra påtent.

I videoen over svarer Lise og Jørgen på flere spørsmål Det Nye sine lesere har om onani.

SEXSNAKK MED DET NYE/RFSU: Hver uke svarer Jørgen Perminow (30), som er lege og jobber som gynekolog på kvinneklinikken ved Akershus universitetssykehus, og RFSU sin egen Lise Nordum (26) på spørsmål dere har om sex.
SEXSNAKK MED DET NYE/RFSU: Hver uke svarer Jørgen Perminow (30), som er lege og jobber som gynekolog på kvinneklinikken ved Akershus universitetssykehus, og RFSU sin egen Lise Nordum (26) på spørsmål dere har om sex.

Send inn spørsmål til Sexsnakk

Vi har mange spørsmål som har med sex å gjøre. Og vet du hva? Ingen spørsmål er for teite, og nå kan du fyre løs så mange du bare vil.

I kommersielt samarbeid med RFSU og Det Nye svare vi på alt du lurer på.

Med seg har Det Nye og RFSU fått Jørgen Perminow (30), som er lege og jobber som gynekolog på kvinneklinikken ved Akershus universitetssykehus, og RFSU sin egen Lise Nordum (26).

Send inn ditt spørsmål til [email protected]

- Sex skal være gøy

Hver fredag framover vil Lise og Jørgen sitte i studio og svare på spørsmålene deres. Tonen er uformell og positiv, og ingenting er for smått eller for stort.

- Sex er en naturlig og fin ting som opptar alle. Vi som jobber i RFSU sitter på mye kunnskap rundt seksualitet, og ønsker å bruke dette til å hjelpe og opplyse andre. Sex skal være gøy, sier Lise.

- Vi vil lage godt, sex-positivt stoff om seksualitet som formidles med humor, varme og faglig tyngde, sier Det Nyes redaktør Karine Thyness.

- Det Nye har lang tradisjon med å lage gode artikler om sex til printmagasinet, og nå vil vi få opp volumet av artikler med denne tematikken på nett også, legger redaktøren til.

I kommersielt samarbeid med RFSU

Det Nye presenterer videoserien «Sexsnakk» i samarbeid med RFSU, og sammen ønsker vi å presentere godt og sexpositivt innhold for våre lesere.

RFSU Norge er et datterselskap av RFSU AB, som igjen eies av den ideelle organisasjonen RFSU, Riksförbundet för Sexuell Upplysning, og arbeider både ideelt med holdningskampanjer og opplysning om sikker og lystfull sex, samt kommersielt med salg og markedsføring av produkter.

Alt overskudd fra den kommersielle delen er med på å finansiere den ideelle delen. RFSU er også annonsør i Det Nye.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning