SEXSNAKK I KOMMERSIELT SAMARBEID MED DET NYE OG RFSU:

SE VIDEO: Derfor øker sexlysten på fest!

Spesielt to ting er avgjørende, ifølge gynekologen.

Publisert Oppdatert

Er det av og til sånn at du får mer lyst på sex etter at du har drukket alkohol?

Da er du kanskje litt nysgjerrig på om alkohol faktisk øker sexlysten din?

- Et sosialt glidemiddel

- Det er jo sånn at når man drikker alkohol og tar den første drinken, så endrer sammensetningene av en del kjemikalier i hjernen, og dette gjør deg mer avslappet og mindre hemmet i adferden.

- Alkohol fungere som et sosialt glidemiddel, og man blir mer selvsikker og sosial, sier Jørgen Perminow (30), som er lege og jobber som gynekolog på kvinneklinikken ved Akershus universitetssykehus.

Hva er ølbriller?

Du vet hvordan det er - du har vært på festen i flere timer, og plutselig er det veldig mange superkjekke gutter overalt.

Var de der da du kom, egentlig?

Antageligvis har du bare fått på deg et par såkalte ølbriller, som gjør at alle ser attraktive ut. 

- Mennesker liker symmetri, men de færreste ansikter er helt symmetriske. Men drikker vi nok, så forsvinner alle uregelmessighetene og man synes at alle er symmetriske, sier Perminow.

- Trikset kan jo være at man begynner å flørte tidligere på kvelden, etter første og ikke siste drink.

Pysjamasfest først?

Videre forteller Perminow at det store paradokset med alkohol er at man blir dobbelt så keen på å ha sex, men halvparten så god på å gjennomføre det.

- Alkohol har en generell sløvende effekt på sentralnervesystemet, og du merker smerter i mindre grad og det samme gjelder for seksuell berøring, sier han.

Så hvis man vil få maks ut av akten, foreslår Perminow at man heller kan ha pysjamasfest på kvelden og sex morgenen etter.

Sexsnakk med Det Nye og RFSU

SexSnakk-serien er et kommersielt samarbeid med Det Nye og RFSU.

Med oss i studio har vi og RFSU fått Jørgen Perminow (30), som er lege og jobber som gynekolog på kvinneklinikken ved Akershus universitetssykehus, og RFSU sin egen Lise Nordum (26).

Hver uke framover skal de svare på spørsmål fra seerne.

I dag er temaet: Hva skal du ikke si på første date? Og bør du ha sex første kvelden?

- Sex skal være gøy

Lise og Jørgen svarer på hva som helst, og ingenting er for flaut eller kleint.

- Sex er en naturlig og fin ting som opptar alle. Vi som jobber i RFSU sitter på mye kunnskap rundt seksualitet, og ønsker å bruke dette til å hjelpe og opplyse andre. Sex skal være gøy, sier Lise.

- Vi vil lage godt, sex-positivt stoff om seksualitet som formidles med humor, varme og faglig tyngde, sier Det Nyes redaktør Karine Thyness.

- Det Nye har lang tradisjon med å lage gode artikler om sex til printmagasinet, og nå vil vi få opp volumet av artikler med denne tematikken på nett også, legger redaktøren til.

Slik sender du inn spørsmål

Noe du lurer på innenfor sex og samliv? Husk at terskelen er høy, og at ingenting er flaut.

Send inn ditt spørsmål til [email protected]

Vi kommer også til å skrive egne artikler om de ulike temaene på detnye.no.

I kommersielt samarbeid med RFSU

Det Nye presenterer videoserien «Sexsnakk» i samarbeid med RFSU, og sammen ønsker vi å presentere godt og sexpositivt innhold for våre lesere.

RFSU Norge er et datterselskap av RFSU AB, som igjen eies av den ideelle organisasjonen RFSU, Riksförbundet för Sexuell Upplysning, og arbeider både ideelt med holdningskampanjer og opplysning om sikker og lystfull sex, samt kommersielt med salg og markedsføring av produkter.

Alt overskudd fra den kommersielle delen er med på å finansiere den ideelle delen. RFSU er også annonsør i Det Nye.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning