Anti-aldringskrem

Rynkekremen som faktisk virker

En uavhengig studie viser at en rynkekrem faktisk forbedrer hudens aldringstegn.

RYNKER: Når vi blir eldre synker produksjonen av elastin i huden, og vi får rynker. En vitenskapelig test viser at en ny anti-rynkeserum faktisk reduserer rynkene i ansiktet.
RYNKER: Når vi blir eldre synker produksjonen av elastin i huden, og vi får rynker. En vitenskapelig test viser at en ny anti-rynkeserum faktisk reduserer rynkene i ansiktet. Foto: Illusrasjonsfoto: Colourbox.no
Publisert Oppdatert

De siste årene har markedet blitt oversvømt av såkalte antirynkekremer som lover å redusere fine linjer og forbedre og glatte ut rynker i ansiktet.

Men hvor mange av disse produktene holder egentlig det de lover?

I hvert fall ett, skal man tro en uavhengig, britisk studie.

Les også: Slik reverserer du grått hår

En krem som funker

MIRAKELKREM?: En uavhengig, vitenskapelig test viser at denne kremen faktisk reduserer rynker.
MIRAKELKREM?: En uavhengig, vitenskapelig test viser at denne kremen faktisk reduserer rynker. Foto: Foto: Adam Shaw

Kremen vi snakker om heter No7 Protect & Perfect Intense Beauty Serum.

Denne må ikke forveksles med No7 Protect & Perfect Beauty Serum. Denne finnes allerede på det norske markedet, mens den intense utgaven først kommer i salg her i Norge før sommeren.

Det vanlige serumet er beregnet på litt yngre hud, mens det intense serumet passer for litt eldre hud, opplyser Vibeke Hoff Norbye til Klikk.no

Hun er kommunikasjonssjef i Boots apotek som fører No7-produktene.

Vitenskapelig test

En kontrollert og vitenskapelig test utført av University of Manchester, og nylig publisert i British Journal of Dermatology, viser at No7 serumet reduserte rynker som var forårsaket av fotoaldring - dvs. skadene UVA- og UVB-strålene fra solen påfører huden.

Les hele analysen i British Journal of Dermatology her.

Chris Griffith, som ledet undersøkelsen på universitetet, forteller ifølge Forskning.no at deres funn viste at det kosmetiske produktet hadde en betydelig forbedring på rynker etter langtidsbruk.

60 personer testet

Sammen med sine kolleger fra universitet, testet Griffith ut antirynkekremen på 60 mennesker over en periode på 12 måneder.

Testpanelet besto av 49 kvinner og 11 menn i alderen 45 til 80 år, som alle skulle smøre inn ansiktet sitt daglig med kremen de ble tildelt.

Gruppen ble delt i to, hvorav halvparten fikk utdelt No7 Protect & Perfect Intense Beauty Serum, mens resten fikk en krem uten anti-rynkeingredienser.

På dette tidspunktet visste verken forskerne eller testpersonene hvem som brukte hva.

Reduserte rynker

Men i etterkant viste det seg altså at 70 prosent av dem som hadde brukt antirynkekremen hadde fått betydelig færre rynker, sammenlignet med gruppen som brukte placebokremen.

FØR OG ETTER: Bildet viser at rynkene ved øyet er blitt redusert ved bruk av antirynkekremen til No7.
FØR OG ETTER: Bildet viser at rynkene ved øyet er blitt redusert ved bruk av antirynkekremen til No7. Foto: Foto: skjermdump fra British Journal of Dematology

Forskerne ved University of Manchester tror at årsaken til reduksjonen av rynker, ligger i at ingrediensene i kremen øker produksjonen av fibrillen-1.

Fibrillen-1 er, ifølge Wikipedia, hovedkomponentet i microfibrils, som er stoffet som omgir elastinet i huden.

Elastin er det som gjør huden vår elastisk og ungdommelig. Når vi blir eldre reduseres produksjonen av elastin i huden, og det er dette som forårsaker fine linjer og rynker.

Les mer og se video: Hold deg ung med vin

Få kremer testet

- Ikke mange, om noen andre anti-aldringsprodukter er blitt testet på en så omfattende måte som Protect & Perfect Intense Beauty Serum - som har vært igjennom en uavhengig og 12 måneder lang, dobbel blind og randomisert test. Vi er veldig glade for at vårt produkt har kommet så godt ut i denne testen, sier Norbye til Klikk.no.

Dette påpeker også Griffith.

- Svært få reseptfrie kosmetiske anti-aldringsprodukter har vært gjenstand for en streng, vitenskapelig test for å bevise deres effektivitet, sier han.

Det kan derfor virke som om kremen fra No7 står i en foreløpig særstilling.

Men som nevnt tidligere, det er ingen grunn til å kaste alt du har i hendene og løpe til nærmeste forhandler. No7 Protect & Perfect Intense Beauty Serum er ikke kommet på det norske markedet enda, men vil være å fås kjøpt her i Norge i løpet av juni. Prisen vil ligge på kr 289.

Les også:

Bli 10 år yngre på 10 dager

Kostholdet bremser aldringen

Hjernen forfaller fra du er 27 år

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning