Hot nå: Parkasjakken

Parkasen – en klassiker vi aldri blir lei

Parkasjakken går til det meste og er spesielt kul når den brukes over en kjole.

TREND BLAND KJENDISENE: Også jentene i Hollywood elsker jakken. Natalie Portman, Julianne Moore, Kirsten Dusnt og Liv Tyler følger alle trenden.
TREND BLAND KJENDISENE: Også jentene i Hollywood elsker jakken. Natalie Portman, Julianne Moore, Kirsten Dusnt og Liv Tyler følger alle trenden. Foto: Foto: Bulls
Publisert Oppdatert

I vinterhalvåret kan vi nordmenn skilte med å bo i et av verdens kaldeste land. Når gradestokken viser 20 blå er det ikke alltid like lett å kle seg trendy. Heldigvis er lag på lag-stilen fremdeles hipp, og enda bedre er det at parkasen fremdeles er et moteplagg.

Fellestrekk for parkasen er at den er militærgrønn, oversized, har hette og ofte er fôret.

Med andre ord er den som skapt for den norske vinteren. Hollywoods it-jenter har også falt for parkasen, ikke bare fordi den er praktisk og varm, men, fordi den er kul.

Og der er sirkelen sluttet. For med trendsettere som disse i bresjen plukkes trenden opp av butikkjedene og vi får flere parkaser å velge imellom. Så lar vi oss inspirere av alle fra Kurt Cobain til Kate Moss når vi styler den.

Til hverdags slenger vi den over en jeans og flanellsskjorte med kraftige boots til. På fest spiller vi på motsetninger når vi bruker den over den lille svarte eller en paljettbesatt kjole med et svært skjerf og ankelboots til.

Det er ikke til å komme unna, parkasen er en kul klassiker vi planlegger å tilbringe store deler av vinteren i.

FRA VENSTRE: Parkas med for i nylon fra Fjellreven hos Grim (kr 1999), parkas med rødrutet for fra Merc hos Grim (kr 999), parkas med snøring i livet fra Odd Molly (kr 2050)
FRA VENSTRE: Parkas med for i nylon fra Fjellreven hos Grim (kr 1999), parkas med rødrutet for fra Merc hos Grim (kr 999), parkas med snøring i livet fra Odd Molly (kr 2050) Foto: Foto: HM Foto
FRA VENSTRE: Parkas med pels i nylon i hetten og mykt for fra Oasis (kr 1299), parkas fra Levi`s med avtagbar hette (kr 1999), parkas fra Replay hos Koma (kr 2599)
FRA VENSTRE: Parkas med pels i nylon i hetten og mykt for fra Oasis (kr 1299), parkas fra Levi`s med avtagbar hette (kr 1999), parkas fra Replay hos Koma (kr 2599) Foto: Foto: HM Foto

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning