Topper modellistene

Norske modeller i verdensklasse

Brasilianske Raquel Zimmerman topper listen over verdens beste modeller. To vakre nordmenn er blant topp 25. Se hvem og på hvilke plasser de havnet på!

FENDIREKLAME: Brasilianske Raquel Zimmerman er ranket som verdens beste modell. Se hvilke to norske ansikter som er på lista.
FENDIREKLAME: Brasilianske Raquel Zimmerman er ranket som verdens beste modell. Se hvilke to norske ansikter som er på lista. Foto: Foto: Fendi/Stella
Publisert Oppdatert

Norske modeller har virkelig begynt å gjøre seg gjeldende ute i den store verden. Ikke bare får de mange catwalkoppdrag, klienter ønsker nå også å ha dem med i sine kampanjer.

Blant topp 25

To norske modeller har virkelig gjort det stort den siste tiden, så stort at de har havnet på listen over de 25 beste modellene i verden!

Nettsiden Models.com har en egen liste hvor de rangerer de 50 beste modellene i verden, og to fagre blondiner fra landet i nord har klart å kapre seg plasser blant de 25 beste.

Populær modell

BALENCIAGA: Iselin Steiro på catwalken for motehuset Balenciaga.
BALENCIAGA: Iselin Steiro på catwalken for motehuset Balenciaga. Foto: Foto: Stella

Høyest oppe på listen ligger Iselin Steiro på en delt 15. plass. Hun ligger dermed høyere opp på listen enn kjente modeller som Iman Chanel (17. plass) og Jourdan Dunn (21. plass).

På nettsiden står de beskrevet om Iselin: «Hun er en sjelden perle, en modell så frisk at klienter, sesong etter sesong, venter på hennes nærvær».

Iselin var med i både Mulberry og Missoni sine reklamekampanjer for høsten og vinteren 2008-2009, mens hun er med i Lanvin sin kampanje for denne våren.

Hun gikk også modell for blant annet Balenciaga, Givenchy, Chanel, Costume National og Stella McCartney da motehuset viste sin vår- og sommerkolleksjon.

Iselin har også vært på coveret til både franske og italienske Vogue, i tillegg til Harper's Bazaar.

Les mer og se video: Norsk supermodell på catwalken

Ny stjerne

ISELIN STEIRO: Iselin gikk mange av vårvisningene for 2009. Her er hun på catwalken for Stella McCartney, Costume National, høst/vinter for Iselin Steiro og Chanel.
ISELIN STEIRO: Iselin gikk mange av vårvisningene for 2009. Her er hun på catwalken for Stella McCartney, Costume National, høst/vinter for Iselin Steiro og Chanel. Foto: Foto: Stella

En annen norsk modell som rangeres høyt er Siri Tollerød. Hun ligger som nummer 25 på listen, og slår blant annet Aline Weber (32. plass) og Irina Kulikova (45. plass).

CHANEL: Siri Tollerud på catwalken for motehuset Chanel.
CHANEL: Siri Tollerud på catwalken for motehuset Chanel. Foto: Foto: Bulls

Hun har gjort kampanjer for blant annet Derercuny og Alberta Ferretti.

Siri har vært med i moteserier i italienske Vogue flere ganger, og har også vært på coveret til blant annet Muse Magazine sin desember 2008-utgave.

Hun har også gått modell på catwalken for blant andre Yves Saint Laurent, Valentino, Louis Vuitton, Dior, Dolce & Gabbana, Marc Jacobs, Miu Miu og Chanel.

Nettsiden mener den norske modellen er en «star in the making», og spår henne dermed en lysende framtid.

Les også: Ettertraktet toppmodell

Verdenskjente modeller

De to jentene er i godt selskap, flere verdenskjente modeller er nemlig rangert på listen.

SIRI TOLLERØD: Her på catwalken for henholdsvis Missoni, Chanel, Roberto Cavalli og Marc by Marc Jacobs.
SIRI TOLLERØD: Her på catwalken for henholdsvis Missoni, Chanel, Roberto Cavalli og Marc by Marc Jacobs. Foto: Foto: Stella

Den populære modellen Lily Donaldson ligger på delt tredjeplass, sammen med Coco Rocha. Den britiske Agyness Deyn ligger på femteplass, mens Jessica Stam ligger på sjetteplass.

SUPERMODELLER: Jessica Stam, Lily Donaldson og Agyness Deyn er tre av verdens mest kjente modeller, men nordmennene Iselin og Siri krabber oppover lista, så de bør passe seg....
SUPERMODELLER: Jessica Stam, Lily Donaldson og Agyness Deyn er tre av verdens mest kjente modeller, men nordmennene Iselin og Siri krabber oppover lista, så de bør passe seg.... Foto: Foto: Stella

Rangeringen er gjort ut ifra modellenes reklamekampanjer og modelloppdrag for store, internasjonale blader.

Kjente og kjære modeller Kate Moss og Gisele Bünchen er ikke med på listen, da de er rangert i nettsiden sin liste over modellikoner.

Les også:

Verdens mest sexy modeller

Vil forby sexy reklamer

VERDENSKLASSE: Lily Donaldson, Coco Rocha og Jourdan Dunn er hyppig å se på catwalken. Iselin Steiro ligger foran Jourdan på listen.
VERDENSKLASSE: Lily Donaldson, Coco Rocha og Jourdan Dunn er hyppig å se på catwalken. Iselin Steiro ligger foran Jourdan på listen. Foto: Foto: Stella

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning