Rockedatteren Georgia Jagger

Motebransjens nye yndling

Georgia May Jagger suser oppover motehimmelen, og har gjort kometkarriere det siste året.

Publisert Oppdatert
Georgia har dilla på røde lepper på fest, og får  mye oppmerksomhet  for mellomrommet mellom tennene.
Georgia har dilla på røde lepper på fest, og får mye oppmerksomhet for mellomrommet mellom tennene. Foto: Foto: Stella

18-åringen som er Mick Jaggers datter i en søskenflokk på sju, gjør nå stor modellsuksess, men hun drømmer ikke om å bli like kjent som pappa.

- Jeg vil heller være bak kamera, avslører den smellvakre trendsetteren.

Georgia May Jagger blir likvel sett på som en av de kuleste unge jentene i London om dagen, og det er mange som kopierer den rocka stilen hennes.

Jordnær Jagger

2009 var litt av et år for Georgia May Jagger (18). Ikke bare fikk hun forsiden på britiske Vogue, og lukrative motekampanjer med Hudson Jeans, Versace og sminkegiganten Rimmel, hun ble også kåret til årets modell på British Fashion Awards.

Men jenta med det karakteristiske mellomrommet mellom fortennene lar seg ikke blende av all suksessen.

- Jeg ser på modelljobbingen som en fantastisk mulighet til å lære mer om design og foto. Jeg synes alt det som skjer før bildene blir tatt er mye mer spennende, sier den 170 cm høye skjønnheten til Vanity Fair.

Her er listen over de hotteste it-jentene for 2010.

Ville bli stylist

MICKs MOTEJENTER: Mamma Jerry Hall flankert av Georgia May og Lizzie.
MICKs MOTEJENTER: Mamma Jerry Hall flankert av Georgia May og Lizzie. Foto: Foto: Bulls

Moren Jerry Hall (53) og søsteren Elizabeth «Lizzie» Jagger (25) har begge livnært seg som modeller.

Likevel var Georgia lenge overbevist om at dette ikke var en verden for henne. I stedet drømte hun om å jobbe som stylist eller fotograf.

- Jeg har alltid vært veldig interessert i mote. Da jeg var yngre pleide jeg å plukke ut klær til moren min når hun skulle ut. Og om noen kom til å spørre henne om hvem som hadde stylet henne måte hun love å si «Georgia», ler modellen til Daily Mail.

Ungjenta mikser gjerne klær fra sine favoritt-kjedebutikker American Apparel og All Saints med vintageplagg og tilbehør fra Vivienne Westwood og Christian Louboutin.

Kleskrangler

Georgia innrømmer også at klær er det eneste hun og søsteren Lizzie noensinne har kranglet om. Men hun unnskylder seg med at slike krangler er noe de fleste søstre har.

Storesøster Lizzi Jagger har for lengst fulgt i sin mor Jerry Halls fotspor på catwalken. Her under en motevisning i Barcelona.
Storesøster Lizzi Jagger har for lengst fulgt i sin mor Jerry Halls fotspor på catwalken. Her under en motevisning i Barcelona. Foto: Foto. Stella

- Lizzie er min desidert beste venn. Vi har et veldig nært forhold, understreker 18-åringen som nå har tatt over stafettpinnen som motebransjens yndling fra storesøsteren.

Men selv om kjendisstatus er en naturlig del av Jagger-familiens hverdag, har Georgia lite til overs for berømmelse.

- Jeg tror ingen i min familie har ønsket å bli berømte. De har bare gjort det de har hatt lyst til. Det å være berømt bare for å være berømt, uten at man jobber eller har talent, er ikke bra. It-jenter er noe tull, sier hun ærlig.

Bekymret rockepappa

Georgia har også et litt annet syn på faren Mick Jagger (66) enn resten av omverdenen.

- Han er ikke så kul som folk tror han er. Han er morsom, men det er ikke slik at han fester eller bryter reglene hele tiden slik som folk skal ha det til.

Pappa Mick Jagger er ikke så gæren som mange tror, forsikrer Georgia May.
Pappa Mick Jagger er ikke så gæren som mange tror, forsikrer Georgia May. Foto: Foto: Stella

- Han er akkurat som andre fedre, og bekymrer seg altfor mye, forteller Georgia som utvilsomt har arvet leppene til faren sin.

Og sannsynligvis har Rolling Stones-vokalisten ingen grunn til å bekymre seg for hva yngstedatteren. Georgia May Jagger står solid plantet på jorden med sine to modell-ben.

Les også:

De beste motebutikkene på nett

Stjernenes hvite drømmekjoler

Slik unngår du søskensjalusi

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning