Mote og trender

Slik blomstrer du i vårtrenden

Her får du tipsene til hvordan du styler vårens blomstertrend.

BLOMSTER: Designerne viser sine blomstrende kolleksjoner. Fra venstre: H&M Garden Collection, Erdem og Dolce og Gabbana.
BLOMSTER: Designerne viser sine blomstrende kolleksjoner. Fra venstre: H&M Garden Collection, Erdem og Dolce og Gabbana. Foto: HogM, Stella
Publisert Oppdatert

Endelig går det mot lysere tider, og hva er da mer naturlig enn at en av vårens største trender er blomsterprint på klærne?

Det er på tide å gjøre som Katrine Sørland , dropp de mørke fargene.

Det å ikke se ut som en bestemor med blomstermønster, kan fort bli en utfordring. Derfor har vi snakket med stylister som gir de beste tipsene.

Mønstermani

- Det viktigste er å få antrekkene til å se trendy ut, og ikke tantete. Nå er det mønstermani, så en blomstrete kjole til en blomstrete cardigan er fresht. Men da er det viktig at det ikke matcher. Det er kontraster som gjelder, sier In house stylist for Cubus, Patricia Nazareno.

Hun forteller også at det vil være stort fokus på stylingdetaljer denne våren og sommeren. Det skal være romantisk.

- Et tips er å bruke et a-formet skjørt til en blomstrete cardigan med belte i livet. Det gir en fin feminin look. Det skal være sart og elegant, og ikke for crazy, sier Nazareno.

Går til det meste

All mote er avhengig av måten det styles på, og blomstertrenden er intet unntak. Snarere tvert imot. Det er ikke meningen at man skal se ut som en gammel sofa.

- Blomstertrykk går til det meste, og er veldig fint med jeans. Det kan også brukes til sort for å gjøre det mer romantisk, og ikke så hardt. Blomster til maritimt er også kult. Det eneste jeg kan komme på som kan være litt mismatch må være den sporty stilen vi vil se mye av fremover. Det blender nok ikke så bra med collegejakkene og jersey-buksene, sier stylisten.

Ikke for gutta

- For guttene tror jeg ikke dette er en stor trend. Moods of Norway hadde jo en del blomsterprint for cirka tre år siden, men nå tror jeg denne trenden er mer tilrettelagt for kvinner, sier hun.

Inspirasjon

Flere av de store motehusene har hatt mye blomsterprint denne sesongen, og det til stor inspirasjon.

- Personlig likte jeg den romantiske kolleksjonen til Burberry. Og spesielt godt likte jeg visningen til Erdem. Den var veldig spennende, hvor man kan hente masse inspirasjon. Dolce & Gabbana hadde også mye kontraster og ulike strukturer, som jeg tror er måten å style denne trenden på. Ut i fra visningene, er det stort fokus på blomstrete kjoler denne våren og sommeren.

Ikke sukkersøtt

Selv om du ikler deg blomstrete klær, trenger du ikke nødvendigvis å se for sukkersøt ut.

- Kombiner en kokett, småblomstret sommerkjole med en røff, lys jeans, en oversized parkas, eller en bikerjakke i brunt eller sort lær, sier motejournalist og stylist i Pudder , Linda Myrseth til klikk.no.

Fottøyet er også med på å balansere looken, og du kan velge mellom trendy skyhøye tresko, slitte converse eller bikerboots. Vårens militærinspirerte ankelboots i sand eller oliven med remmer og spenner skaper også en cool kontrast,

Tilbehør

Om du ikke vil blomstre fra topp til tå, kan du holde deg til bare ett plagg, eller ha blomstene som tilbehør.

- Ett plagg kan holde. Hent heller opp fargen fra blomstene i et tilbehør, som gjør hele antrekket rolig og enkelt. Bruker du en blomstrete topp til et skjørt i en rolig farge som grå eller beige, kan du gjøre antrekket komplett om fargen på skoene, strømpene eller et annet tilbehør gjenspeiler fargen på blomstene, sier Linda Myrseth.

Les også:

Vakker som en vinterhage

Vårens kuleste smykker

Bik Boks nye gjestedesigner

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning