Valentin Yudashkin på moteuken i Moskva

Mørkt og retro fra mote-tsaren

Det var Valentins dag under åpningen av den russiske moteuka.

Publisert Oppdatert
MOSKVAMOTENS GULLGUTT: Valentin Yudashkin går sjarmøretappen på catwalken i Moskva.
MOSKVAMOTENS GULLGUTT: Valentin Yudashkin går sjarmøretappen på catwalken i Moskva. Foto: Foto: Scanpix

The Volvo Fashion Week i Moskva gikk av stabelen i helgen, og midt i det aller klareste søkelyset finner vi Valentin Yudashkin (46), med sine mørke kreasjoner.

Russland har fostret flere supermodeller, blant andre Natalia Vodianova og Ruslana Korshunova. Men off catwalken finnes det «ingen over, ingen ved siden» av mote-tsaren Yudashkin i vårt store naboland i øst.

Valentin Yudashkin's House of fashion har eksistert siden 1988, og han produserer både haute couture og prêt-a-porter, i tillegg til accessoirer som smykker og solbriller.

Skal vi tro moteskaperen, er det på sin plass å hente frem de tidlige kolleksjonene fra møllkuleposene.

- Jeg tror bestemt at klassikerne fra 80-tallet kommer til å prege årets motebilde, sier han.

Flere av Yudashkins kreasjoner har elementer fra dette latterliggjorte tiåret: Her finner vi skulderputene. Her er de korte jakkene med kraftig utsving, de brede beltene og de blanke stoffene.

Og moteskaperen ville vel ikke vært en ekte russer hvis han ikke hadde lagt inn noen detaljer av pels og skinn i antrekkene.

Den norske designeren Nadia Svensson deltar forøvrig på Russian Fashion Week som varer fra 1. til 6. april. Hun vil vise frem sin siste kolleksjon mandag 5. april.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning