Det Nye-jenta

- Må være litt tøff for å komme seg noen vei

Medisinstudent og moteblogger Karn Kjerstad (21) er videre i Det Nye-jenta.

DAGENS: Ved siden av studier og jobb i klesbutikken Filippa K, har Karn Kjerstad en populær blogg der hun legger ut antrekksbilder som dette.
DAGENS: Ved siden av studier og jobb i klesbutikken Filippa K, har Karn Kjerstad en populær blogg der hun legger ut antrekksbilder som dette.
Publisert Oppdatert

Over 600 jenter meldte seg på konkurransen der vinneren kommer på coveret av Det Nye og får sin egen blogg på Detnye.no. Nå er Det Nye-jenta godt igang, og juryfavoritten i episode 2 var 21 år gamle Karn Kjerstad fra Bergen. Hun gikk dermed direkte videre til finalerundene.

- Jeg vil vinne fordi jeg er en helt vanlig jente som følger drømmene mine, sier Karn.

Den moteinteresserte jenta studerer medisin ved Universitetet i Bergen, i tillegg til at hun jobber på klesbutikken Filippa K og driver bloggen Urban Auburn.

- Jeg jobbet knallhardt på videregående for å kunne gjøre akkurat det jeg ville, og det kan jeg nå. Mote har alltid vært en sentral del av livet mitt og en lidenskap som betyr mye for meg, og jeg vil inspirere og gi et budskap om at en tung akademisk utdanning og et hverdagslig liv kan kombineres med en god personlig stil.

Selv blir hun inspirert av alt fra tilfeldige jenter på gata til it-jenter som Elin Kling og Hanneli Mustaparta.

- God stil handler mest om de klærne man har på seg, men også hvilket uttrykk man utstråler og hvilken attitude man bærer klærne med. Min stil er enkel og klassisk, men samtidig med edge og litt utenom det vanlige. Jeg blander gjerne billig og dyrt, gammelt og nytt, og plagg av forskjellige materialer av god kvalitet, som lin, ull, silke og skinn.

I BUTIKK NÅ: Til venstre Karn i et av sine typiske hverdagsantrekk, til høyre like eller tilsvarende plagg som er i butikk nå: T-skjorte fra Filippa K (kr 700), skinnveske fra Zara (kr 1199), denimskjørt fra Zara (kr 399), sko fra Surface to Air (kr 2799).
I BUTIKK NÅ: Til venstre Karn i et av sine typiske hverdagsantrekk, til høyre like eller tilsvarende plagg som er i butikk nå: T-skjorte fra Filippa K (kr 700), skinnveske fra Zara (kr 1199), denimskjørt fra Zara (kr 399), sko fra Surface to Air (kr 2799). Foto: Privat og produsentene

Det er straks september og dermed på tide å finne frem varmere plagg, og Karn gleder seg over den nye motesesongen.

- Høst er min absolutte favorittsesong og jeg elsker at butikkene har begynt å fylle hyllene med chunky strikk og plagg av deilige materialer. Jeg ønsker meg den knallrosa ullkåpen fra By Malene Birger, den er helt rå. En rutete genser fra Stella McCartney står høyt oppe på ønskelisten, men jeg har dessverre ikke mye penger å investere i en genser akkurat nå. Men det er mange fine kopier i rimeligere butikker. Når det blir litt kaldere ute slenger jeg kashmirskjerfet fra Filippa K rundt halsen. Og jeg pleier ikke bruke så mye accessoirer, men ringene fra Maria Black Jewelry er superfine.

Nå ser Karn frem til å være finaledeltager i den TV-sendte konkurransen.

ØNSKELISTEN: Hvis Karn kunne kjøpe seg hva hun ville, er dette blant tingene hun ville kledd seg i fremover. Ullkåpe fra By Malene Birger (kr 4799), skjer i kashmir fra Filippa K (kr 900), lang cardigan i ull fra Filippa K (kr 1900), genser fra Stella McCartney (kr 8395), skinnbukse fra Filippa K (kr 5800), ringer fra Maria Black (kr 600 per ring).
ØNSKELISTEN: Hvis Karn kunne kjøpe seg hva hun ville, er dette blant tingene hun ville kledd seg i fremover. Ullkåpe fra By Malene Birger (kr 4799), skjer i kashmir fra Filippa K (kr 900), lang cardigan i ull fra Filippa K (kr 1900), genser fra Stella McCartney (kr 8395), skinnbukse fra Filippa K (kr 5800), ringer fra Maria Black (kr 600 per ring). Foto: Produsentene

- Jeg tror man må være litt tøff for å komme seg noen vei i livet. Da mener jeg ikke nødvendigvis tøff som å ha spisse albuer, men å ha tro på seg selv, tro at du klarer det og å ikke bry seg om hva andre mener om deg og det du driver med.

- Hva drømmer du om?

- Å ha penger til å kjøpe de klærne jeg har lyst på, uten å måtte leve på havregrøt resten av måneden.

Se Det Nye-jenta på TV2 Bliss mandager kl. 21.25 og her på Detnye.no.

Les også:

Dette har gitt henne 102 000 følgere

Denne mannen ville vi snudd oss etter på gata

Slik vil kjæresten at du skal kle deg

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning