TV-NYHET: «Skam» på NRK P3:

Psst...«Skam» er tilbake med ny sesong!

Sexistiske jævler er noe av det jentene snakker om i første snutt av episode 1 (som vises i sin helhet på fredag)...Og vi er hooked!

«SKAM»: Ina Svenningsdal (Chris), Ulrikke Falch (Vilde), Lisa Teige (Eva), Josefine Frida Pettersen (Noora) og Iman Meskini (Sana).
«SKAM»: Ina Svenningsdal (Chris), Ulrikke Falch (Vilde), Lisa Teige (Eva), Josefine Frida Pettersen (Noora) og Iman Meskini (Sana). Foto: NRK
Publisert Oppdatert

Hvem er det Isak er sammen med? Hvorfor vil ikke Noora sponses av et solarium? Og hva skjer med de sexistiske jævlene?

Svaret får du i den første snutten av episode 1 i sesong 2 av «Skam», som NRK P3 har sluppet i dag. Og fredag samles alle ukens klipp i sin helhet på NRKs nett-tv.

Dette har vi ventet på.

Hvorfor?

Jo, vi elsker at serien er så fresh og at vi kan se den i sanntid. Er det i spansktimen på Hartvig Nissen det skjer, strømmes episoden 09.30.

Fest? Da ser vi episoden når vi selv er på fest. Og kanskje vi hooker litt, vi også.

Og selv om serien handler om hvordan det er å gå i førsteklasse på videregående skole, er den like underholdende for oss som allerede har vært russ, siden det er så lett å kjenne seg igjen.

Ja, «Skam» oppleves utrolig aktuell - ikke minst er det mye humor her og tidsriktig musikk. Et høydepunkt er for eksempel når rollekarakteren Jonas skater til Wu-Tang Clan.

Eva, Vilde, Noora og gjengen snakker også forfriskende normalt og uanstrengt. Og det blir aldri kleint.

Ifølge Håkon Moslet, som er redaksjonssjef for TV i NRK P3, har redaksjonen nettopp jobbet hardt for å få til en troverdig handling og dialog:

- Før vi begynte skulle redaksjonen vite alt som er å vite om 16-åringer. Vi skulle vite hvilke drømmer de har og hva de er redde for. Redaksjonen har gjort mange dybdeintervjuer og flere av karakterene er et resultat av disse samtalene, sier han til Dagbladet.

Våren på vgs

I sesong 2 blir vi med Noora og gjengen gjennom våren i førsteklasse på Hartvig Nissen i Oslo.

Vi kan følge serien på skam.p3.no hver dag, eller på alle karakterenes Instagramprofiler.

Og når fredagen kommer, samles alle ukens snutter i en episode som også vises på NRKs nett-tv.

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning