FROKOST:

Frokosten som får deg ut av senga!

2 fristende oppskrifter som også funker som dessert.

KICKSTARTSMOOTHIE: For ekstra vitaminer, kan du tilsette smoothien en neve babyspinat eller grønnkål.
KICKSTARTSMOOTHIE: For ekstra vitaminer, kan du tilsette smoothien en neve babyspinat eller grønnkål. Foto: Bulls
Sist oppdatert

Skal det være en kickstart-smoothie med frukt, bær og bladgrønt?

Ja, slenger du en håndfull babyspinat eller grønnkål oppi blenderen, får du i deg litt ekstra vitaminer.

Eller hva med muffins med mais og skinke, eller appelsincouscous med honning og kanelyoghurt?

Nam - disse oppskriftene vinner over slumreknappen - garantert:

Kickstart-smoothie

Til 2 personer

Du trenger:

4 dl frukt, i biter (f. eks banan, mango eller bær)

1 beger yoghurt

1 dl knust is

2 stilker selleri, i biter

2 ss blanding av malte frø (f. eks linfrø, solsikkefrø og mandler, fås kjøpe i helsekostbutikk)

2 ss proteinpulver (kan droppes)

1–2 ss honning

Slik gjør du: Ha alle ingrediensene i en blender, og bland godt. Serveres kald.

Frø- og nøttebiter

16 stykker

Du trenger:

2,5 dl havregryn

2,5 dl puffet ris

2,5 dl tørkede frukter og nøttemiks, grovhakket

1 dl gresskarfrø

2 ss chiafrø

100 g smør

½ dl honning

2 ss brunt sukker

1 ts vaniljeekstrakt

1 egg, pisket

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 180 °C. Legg bakepapir på en stekeplate.

2. I en stor bolle blander du havregryn, puffet ris, frukt- og nøttemiks og frø. Bland godt.

3. I en liten kasserolle blander du smør, honning, sukker og vanilje på lav varme til sukkeret løser seg opp. La avkjøle litt.

4. Tilsett smørmiksen til de tørre ingrediensene, samt egg. Bland godt. Fordel miksen jevnt på stekeplata, press godt ned med en gaffel.

5. Stek i 20–25 minutter, til gyllent. La avkjøle helt før du skjærer den i biter. Holder seg i lufttett boks i opptil ei uke, eller i fryseren i en måned.

For ekstra vitaminer, kan du tilsette smoothien en neve babyspinat eller grønnkål.
For ekstra vitaminer, kan du tilsette smoothien en neve babyspinat eller grønnkål. Foto: Bulls

Appelsincouscous med honning- og kanelyoghurt

4 porsjoner

Du trenger:

2,5 dl couscous

1,2 dl appelsinjuice

1,2 dl kokt vann

4 dadler, hakket

2 ss tørkede tranebær

1 grønt eple, i biter

1 appelsin, i biter

Hakkede mandler eller pistasienøtter

Honning- og kanelyoghurt:

2,5 dl gresk yoghurt

1 ss honning

½ ts kanel

FROKOST OG DESSERT: Appelsincouscous med honning- og kanelyoghurt - nam nam.
FROKOST OG DESSERT: Appelsincouscous med honning- og kanelyoghurt - nam nam. Foto: Bulls

Slik gjør du:

1. Bland couscous med juice, kokende vann, dadler og tranebær. Rør godt. Legg plastfolie over og sett til side i ca. 5 minutter.

2. Miks sammen alle ingrediensene til yoghurten.

3. Fluff opp couscousen litt med en gaffel. Legg couscous lagvis i kopp eller skål med yoghurt, frukt og nøtter.

Denne saken ble første gang publisert 21/03 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også