Leder: Hannes hjørne

En hobby, takk!

Hva er det med oss jenter og hobbyer?

Det Nye tester fram til nyttår hobbyer: her er første ut i serien - scrapbooking.
Det Nye tester fram til nyttår hobbyer: her er første ut i serien - scrapbooking. Foto: Det Nye
Publisert Oppdatert

Gjennom hele oppveksten leker vi med dukker, samler på glansbilder, spiller håndball, tar pianotimer - jeg vet ikke hva. Så sluker studenttilværelsen oss. Hobbyene blir stappet inn i et skap, og en uforklarlig trang etter kaffe latte lokker oss til kafeene. Vi har jo så mye å snakke om. "Herreguuuud, så du at han tittet på meg på lesesalen? Tror du han skal på festen i kveld? Hva skal du ha på deg? Har du forresten hørt at Gina er gravid?"

Selvsagt finnes det sporty eksemplarer av oss som fortsetter å trene. Men idrettsbaner med kurver og nett blir byttet ut med kjedelige treningsstudioer og yogamatter. Hvor ble det av lekingen? All moroa?

Gutta klarer det jo. De holder på hobbyene sine. Fotball, musikk - og alt annet som kan kombineres med øl. For når gutta møtes, har de en plan, et opplegg. De treffes på puben for å se en fotballkamp, de går på konsert eller drar på fisketur. Mens vi, vi sitter der med latten vår. Og smågodtet.

Og det er kjempekoselig, det, men jeg vil også leke! Derfor har vi startet en ny serie i Det Nye. Fra og med dette nummeret og ut året vil vi teste forskjellige hobbyer - til glede og inspirasjon. Førstemann ut er Madeleine som har testet scrapbooking. Har du en god idé til en hobby vi bør teste? Eller driver du selv med noe spennende? Bidra du også, klikk her, og bli med i trekningen av et lekkert videokamera.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning