Behagelig mote

Joggebuksa er tilbake

Nå kan du kle deg behagelig og likevel være trendy.

Publisert Oppdatert
GULLBUKSENE: Hva med en joggebukse i gull fra Phillip Lim?
GULLBUKSENE: Hva med en joggebukse i gull fra Phillip Lim? Foto: Foto: Youheshe.com
GRILLDRESS: Du bør kanskje styre unna grilldressfenomenet. Her er det Sting og kona Trudie som er på vei til den populære restauranten The Ivy i Los Angeles, iført matchende joggebukse.
GRILLDRESS: Du bør kanskje styre unna grilldressfenomenet. Her er det Sting og kona Trudie som er på vei til den populære restauranten The Ivy i Los Angeles, iført matchende joggebukse. Foto: Foto: Stella Pictures

Er du tilhenger av at moten skal være så behagelig som mulig? Vel, mer behagelig enn dette kan det neppe bli.

Telegraph.co.uk kan nemlig melde om at joggebuksen er tilbake i motebildet, eller rettere sagt: den prøver å innta motebildet - med god hjelp av flere designere.

Mange av kjendisene i Hollywood er også flittige brukere av den avslappende buksen.

Se kjendisene i joggebukse i vårt bildegalleri over.

Bra eller mindre bra mote?

For mange tilhører joggebuksen slappe søndager, hjemme i sofaen vel å merke, eller som et plagg man går til eller fra trening. Med andre ord et koseplagg.

Men det er vel bare å innse fakta som at vi har overlevd jenter og gutter i pyjamasbukser, gutter i så baggy jeans at halve (og innimellom hele) rumpa vises og ikke minst 80-talls motens store ting; haremsbuksen.

Men er det like naturlig å slenge seg på joggebuksetrenden også?

For selv om designere som DKNY, Isabel Marant, Alexander Wang, DKNY og Helmut Lang satser på joggebuksemoten, vil en joggebukse alltid være en joggebukse.

Hjelper det da med å investere masse penger i en designerjoggebukse?

Styling

Kjendiser blir ofte fotografert i dette fritidsplagget, men hvordan se mest mulig fresh ut i dette koseplagget?

Utfordringen blir hva man bør style dette plagget med.

Stylist, Anette von Osten, sier at hun synes joggebuksen skal få fortsette å være et koseplagg som man har på seg hjemme eller i forbindelse med trening.

- Dersom man absolutt skal slenge seg på denne trenden, ville jeg gått for en mer sporty look dersom joggebuksen skal være i fokus. Bruk gjerne en pen singlet og en myk strikkejakke til, mener von Osten.

Von Osten mener også at selv om ting kan se bra ut på modellene på catwalken, så trenger det ikke nødvendigvis å være kult på andre.

Les også:

Glem shabby chick - her er wabi sabi

Slik photoshoppes kjendisene!

Se hvilken dunjakke som er best i test

DESIGNERBUKSER: Alexander Wang, Yohji Yamamoto og Isabel Marant har alle laget trendy joggebukser.
DESIGNERBUKSER: Alexander Wang, Yohji Yamamoto og Isabel Marant har alle laget trendy joggebukser. Foto: Foto: Stella Pictures

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning