Stilikonet Kate Moss

– Ikke prøv for hardt

Kate Moss letter på sløret, og deler sine stilhemmeligheter.

DELER SINE ERFARINGER: Kate Moss deler sine kleshemmeligheter.
DELER SINE ERFARINGER: Kate Moss deler sine kleshemmeligheter. Foto: Foto: AP/Scanpix
Publisert Oppdatert
BLANDER STILER: Et av Kates råd er å blande forskjellige stiler, sånn som her hvor hun har en herreblazer over en fotsid silkekjole.
BLANDER STILER: Et av Kates råd er å blande forskjellige stiler, sånn som her hvor hun har en herreblazer over en fotsid silkekjole. Foto: Foto: Scanpix

Helt siden Kate Moss (34) fikk sitt store gjennombrudd som modell på begynnelsen av 90-tallet, har hun vært en muse for flere av moteindustriens heteste designere og et stilikon og en trendsetter for mang en fashionista og moteinteressert jente verden over.

I et intervju med The London Times, letter supermodellen på sløret og avslører flere av sine stilhemmeligheter. I tillegg kommer hun med flerer gode råd til hvordan man kan kle seg kult.

Kle deg etter kroppsform

- Ikke tenk på ting som «antrekk» - jeg kler på meg det jeg føler for, forteller Kate i intervjuet.

Hun påpeker også at det er viktig å gjøre det beste ut av kroppsformen sin. Hvis du har lange tynne bein, så ta på deg korte kjoler og høye hæler eller skinny jeans. Hvis du har store pupper, så ta på deg en topp med utringning.

- Finn ut hva som er dine fordeler og dra fokuset vekk fra de delene du ikke er så glad i. Ha på deg det som kler deg best - i stedet for å følge trenden, og lag din egen stil, sier Kate.

Selv kler hun seg i det hun har lyst til å ha på seg akkurat der og da, i stedet for nødvendigvis å følge en trend eller tolke en catwalkstil.

Ikke prøv for hardt

Supermodellen råder også folk til å ikke prøve for hardt. Det å blande sammen et antrekk gjør at du får en mye mer personlig stil.

- Ikke kle deg i en catwalkstil fra topp til tå. Bland gammelt med nytt, design med gatemote - mulighetene er uendelige. Det er bra å lage sin egen stil.

Kate mener også folk bør prøve ut forskjellige hårstiler. Setter du opp håret ditt annerledes en kveld, kan det få deg til å se totalt annerledes ut, og det kan inspirere deg til å se på garderoben din med nye øyne og prøve ut nye ting.

Bland sammen forskjellige stiler

- Hvis du skal ut en kveld, tenk på ytterklærne i tillegg til antrekket du har på deg under. Igjen, det å blande forskjellige stiler litt tilfeldig kan funke veldig bra og se uanstrengt ut. For eksempel, ikke vær redd for å ta på deg en sliten skinnjakke til en fotsid kjole, eller en ekstravagant, brodert kveldsjakke til gamle jeans og en t-skjorte.

Når det gjelder festsminke, er det en trend som aldri slår feil.

- Du trenger «virkningsfull» sminke. Smokey eyes er alltid, alltid en bra look.

Når det kommer til selve antrekket, er det også en ting som aldri kan gå galt- «the little black dress». Har du på deg en kort, svart kjole med høye hæler, er du alltid stilfullt antrukket.

STILIKOM: Kate er en muse for mange motedesignere og fashionistas
STILIKOM: Kate er en muse for mange motedesignere og fashionistas Foto: Foto: Scanpix

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning