Denne sminken kler deg

Hvilke farger kler du?

Unngå å bli grå i ansiktet. Vi lærer deg hva slags farger du bør velge på sminken.

Publisert Oppdatert
MØRK: Naomi Campbell er flott med varme toner i makeupen.
MØRK: Naomi Campbell er flott med varme toner i makeupen. Foto: Foto: Stella Pictures

- Har du en varm hudtone, og sminker deg med en foundation i en kald farge, kan du faktisk se grå ut i ansiktet, sier Gerd Ordal, rektor på Makeup Artist Skolen i Oslo.

De som har en oransje undertone i huden, er varme. Da kler du for eksempel farger som aprikos og fersken. De som har rosa undertone, er ofte kalde, og kler for eksempel farger som rosa og burgunder.

Test sminken

Prøv sminken før du kjøper, og se hva som passer deg. Det er en måte å finne ut om du kler fargene. Foundation er for eksempel best å teste ut på kjevebeinet.

- Ved bruk av rouge og foundation er det veldig viktig at fargene passer deg, ellers kan det gå riktig galt. Men med øyenskygger og leppestift kan du eksperimentere mer, sier makeupartist Svanhild Salberg .

Les også:

Nødhjelp til huden

Tryll frem krøllene

Tusj huden plettfri

Fem hudpleietips for menn

Farget hår

Farger for deg som er varm og kald

Varm:

Brente rødfarger

Tomatrødt

Fersken

Ferskenrosa

Kanel

Gyllenbrunt.

Kald:

Babyrosa

Jordbær

Bringebær

Burgunder

Plomme

Mocca

Sand

– Jo mørkere du er i håret, desto viktigere er det at du følger de fargene som naturen har gitt deg.

- Vi farger ofte håret, men hudtonen forblir den samme. Velg sminke som har farger med riktig undertone, altså om de er varme eller kalde, sier Ordal.

Det er ikke gitt at en brunette kler gylne farger. Det kan godt være du har brunt hår og en kald undertone i huden. Dette gjelder alle hårfarger.

Se an navnet på sminken

- Jo mørkere du er i håret, desto viktigere er det at du følger de fargene som naturen har gitt deg. All sminke har navn som indikerer om de er kalde eller varme. Dette er noe du kan tenke på når du handler sminke neste gang.

- Heter det noe med plomme eller rose, er det sannsynligvis en kald farge. Brandy eller honey er varme farger, sier Ordal.

Les oså:

Slik får du vakker vinterhud

Visk vekk sminken på 1-2-3

15 klassikere du MÅ ha

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning