INTERVJUET: SELA HOEL

Her er Jørn Hoels «ukjente» datter

Sela Hoel (23) går i farens fotspor og er på full fart inn i musikkbransjen.

JØRN HOELS DATTER: Sela Hoel (23) legger ikke skjul på at hun er glad i å reise og har bodd i storbymetropoler som Los Angeles og New York.
JØRN HOELS DATTER: Sela Hoel (23) legger ikke skjul på at hun er glad i å reise og har bodd i storbymetropoler som Los Angeles og New York. Foto: Karoline Bru/Privat og Getty Images.
Publisert Oppdatert

Sela Hoel er datter av Jørn Hoel, en av Norges mest fremste artister, og har måttet jobbe beinhardt for å nå målene sine i musikkbransjen.

I likhet med faren, har også hun valgt musikken som sitt levebrød, og legger ikke skjul på at hun gjennom oppveksten har latt seg inspirere av ham. Sela har imidlertid måttet jobbe beinhardt for å nå målene sine, og ser nå ut til å være på riktig vei.

JENNY SKAVLAN: - Jeg er også en jente som blir påvirket

23-åringen fra Tromsø jobber nemlig for tiden som salgsassistent i produksjonsselskapet Eccentric. Hun er god venninne med Morten Harkets datter, Tomine, som hun også er manager for.

Bli kjent med henne her:

Stilikon

- Jeg elsker det edgy, rå og mystiske. De som tør, våger å leke seg med kontraster og ulike stilarter. Men jeg har noen klisjéaktige favoritter; Kate Moss is the boss. But with Mary Kate it was fate.

Antrekk

- Jeg klarer meg ikke uten store solbriller og en strikkegenser på høstdager. Ofte går jeg i klesskapet til mamma og plukker ut det jeg liker.

Musikk

- Jeg er vokst opp i en musikerfamilie, og jobber selv i musikkbransjen. Musikk er derfor min hovedinspirasjonskilde, uten tvil. Og da mener jeg all musikk. Kate Bush, Patti Smith og og Joni Mitchell er eldre inspirasjoner, av nyere musikk vil jeg trekke frem Lissie som en ujålete og real dame. Nå høres jeg kanskje ut som en monsterfeminist, men jeg syns det er viktig at vi jenter heier på hverandre.

MOSS THE BOSS: Sela Hoel ser opp til supermodell Kate Moss og stilikon Mary Kate Olsen.
MOSS THE BOSS: Sela Hoel ser opp til supermodell Kate Moss og stilikon Mary Kate Olsen. Foto: Getty Images/Karoline Bru/Privat

Bok

- Kunsten å være kvinne av Caitlin Moran. Alle damer MÅ lese den boka. Hun skriver fra en sånn tøff «en av gutta»-side, med masse selvironi. Jeg blir jo også trigget av at hun skriver om hvordan musikkbransjen var før 90-tallet, da det ikke fantes noen kvinnelige helter. I dag florerer det jo av dem, og det er kult nok det. Men det er få damer i musikkverdenen med et ujålete image som ikke spiller på sex, men heller fokuserer på musikken og budskapet bak den. Jeg syns Caitlin er helt rå, hun er så ekte. Jeg tror jeg bare digger kvinner som tør å være like bad ass som gutta.

Reise

- Jeg har alltid reist mye med familien min, fra jeg var ung. Jeg bodde i Brooklyn da jeg studerte, og selv om man til tider kan føle seg litt lost og alene i byen, kan jeg ikke si at det finnes en bedre by i verden å finne inspirasjon i, uansett hva du driver med. All inspirasjonen du behøver er der til din disposisjon – og det er helt magisk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning