Jenny Skavlan

- Her blir jeg innadvendt

Nå er Jenny Skavlan aktuell med ny bok, «Sy om igjen». Denne måneden er hun på forsiden av Det Nye - og gir deg oppskriften på coverskjørtet.

BOKATUELL: Jenny er klar med ny bok om redesign, "Sy om igjen".
BOKATUELL: Jenny er klar med ny bok om redesign, "Sy om igjen". Foto: Solveig Selj
Publisert Oppdatert
Foto: Faksimile

Jennys andre bok om redesign slippes om noen uker. Hadde det ikke vært for boken, ville hun neppe stilt opp til covershoot og intervju.

- Hvis jeg ikke er aktuell med noe tar jeg pressefri. Jeg vil ikke sitte i intervjuer og bare snakke om ferien min, liksom.

Jenny flirer litt av seg selv og legger beina i kors i den grå sofaen i leiligheten på Fredensborg i Oslo. Det Nye har fått slippe inn i leilighetens kreative hjørne, Jennys syrom. Her viser hun oss hvordan hun syr sirkelskjørt, likt det hun har på seg på forsiden.

- SOSIALT SLITEN

- På jobb driver jeg med veldig utadvendte ting, og jeg kan nesten bli sosialt sliten av det. Syingen er det i livet mitt som er det helt motsatte, her blir jeg innadvendt og avslappet. Det er deilig å lage noe fysisk, ikke bare en Instagram-post som ikke er der når du legger vekk mobilen. Igår gikk jeg rundt og smilte for meg selv og tenkte «jeg har sydd et skjørt idag, jeg».

I leiligheten hun og kjæresten Thomas nylig pusset opp sammen har Jenny kapret det store rommet ved siden av kjøkkenet og innredet det som systue. Oldemorens gamle papirdukker henger innrammet på veggen, et par tøysko står og venter på å bli dekortert med nagler. En vintage olabukse med «Hells Angels» brodert på rumpa (dere, hvor kul er ikke denne a?) og et putertrekk overstrødd med små glassteiner, som Jenny rappet med seg fra et utested da hun var 19.

- Jeg måtte bare ha det. Jeg skal stive opp stoffet og lage en clutch, tror jeg.

HOS JENNY: Det Nye har fått syleksjon hjemme hos Jenny, intervjuet, bildene og oppskriften på coverskjørtet får du i denne månedens utgave.
HOS JENNY: Det Nye har fått syleksjon hjemme hos Jenny, intervjuet, bildene og oppskriften på coverskjørtet får du i denne månedens utgave. Foto: Solveig Selj

- Men hvordan klarte du å overtale kjæresten din til at dette rommet skulle bli ditt?

- Egentlig har vi avtalt at halve pulten er hans, det ser bare ikke ut sånn nå, sier Jenny og titter ned på stoffrester, symaskiner og bokser med materialer som breier seg utover bordplaten.

- Men jeg sa at han kunne ha musikkrom oppe. Og da regnet jeg egentlig ikke med til at han kom til å lage det, ikke sant, men en dag kom han bærende inn med alt utstyret sitt, og det var litt sånn «pokker». Men da gjorde jeg noe lurt, jeg sa nemlig at det beste for å isolere for musikkstøy er klær. Så da fikk jeg klesskap der oppe, ha-ha-ha.

Det Nye nummer 14 er i salg nå - der kan du lese mer om hvordan Jenny bygger seg opp som dronningen av redesign, og du får hele oppskriften på skjørtet hun har på coveret.

Har du fått med deg alle episodene av Det Nye-jenta?

Episode 1: Juryen går gjennom søknadene fra 600 jenter

Episode 2: Tre nye kandidater velges ut

Episode 3: De siste finalistene plukkes ut

Episode 4: Fotballfrue lærer jentene å ta outfitbilder

Episode 5: Jentene lager howto-videoer og grilles på radio!

Episode 6: Margaret Berger lærer jentene å formidle

Episode 7: vinneren kåres!

Se bildene fra Det Nyes finalevospiel

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning