Gode råd

Smink vekk fyllesyken

Kom du sent i seng og våknet med tørr strupe og vrengt ansikt? Vi har rådene du trenger.

PØS PÅ: Du har hørt det før, men vann hjelper mot fyllesyke.
PØS PÅ: Du har hørt det før, men vann hjelper mot fyllesyke. Foto: Foto:Crestock
Publisert Oppdatert

Sene kvelder og alkoholholdig læskedrikk kan sette sitt preg på fremtoningen din, spesielt om du er av typen som har lakenskrekk til tross for at du må tidlig opp på jobb dagen etter.

De kjedeligste rådene mot fyllesyketryne er å drikke masse vann, og å legge seg tidlig. Men har skaden først skjedd, kan du også gjøre en del for å fremstå som pigg og rask selv om det ikke føles sånn!

Ikke dropp dusjen!

Selv om det er en stund siden man var nødt til å våkne opp med et hår som stinket som et askebeger dagen etter at man hadde vært på fest, er det også mange andre festlukter som setter seg i håret. Derfor er det fy-fy å droppe morgendusjen dagen etter at du har vært på fest - selv om du har dårlig tid.

Er du ekstra tøff i trynet, kan du prøve å veksle mellom kaldt og varmt vann når du dusjer, for å sørge for at du våkner opp!

Det er heller ikke lov til å skulke tannpussen på en slik dag. En tyggis kan ta brodden av fylleånden, men fjerner ikke pels på tennene!

Gi huden ekstra fuktighet

Sene kvelder og alkohol=Tørr hud.

Derfor kan det være lurt å gi huden litt førstehjelp dagen derpå. Bruk en ekstra fet og god hudkrem, eller bruk en ansiktsmaske som tilfører fuktighet i en fei mens du spiser frokost. Om ikke grunnlaget er bra, blir det vanskelig å sminke vekk de andre sporene av festen!

Demp posene under øynene

Teposer kan gjøre underverker mot hovne øyne. Putt et par ekstra poser i koppen når du lager morgenteen, skvis ut vannet og legg dem så i fryseren et kvarters tid. Når du kommer ut av dusjen, kan du ta en fem minutters stille stund der du legger teposene på øynene.

Og ikke bruk den fineste teen du har: Billig-te inneholder mer tanniner, som virker dempende på hevelser. Det samme stoffet finnes forøvrig også i hemoroidekremer - men med mindre du har så hovne øyne at det ser ut som om du har vært i slåsskamp, bør du holde deg unna så sterke midler. Gå heller for teposene - de er helt trygge!

Dekk deg til!

Concealer og foundation er av helt avgjørende betydning når du skal skjule spor etter sene kvelder. På kort tid kan du forvandle gusten og trist hud til en jevn og frisk, matt overflate.

Ser du likblek ut etter runden med dekkende kremer, er det viktig å friske opp med litt farge i kinnene.

Juks med sminken

Når du sminker deg dagen derpå, er målet heller at du skal se frisk og naturlig ut enn oversminket. Vær derfor forsiktig med de mørkeste og knalleste fargene!

Øynene ser mer våkne ut om du går for de lyse skyggene. Bruk for eksempel en highlighter opp mot øyenbrynet, og en hvit kajal på våtkanten og langs vippekanten oppe.

Bruk en naturlig farge på leppene, gjerne bare en blank lipgloss - som får deg til å se sunn ut.

Bli kvitt rødøyet

Hvis du har veldig røde øyne, kan du jukse med øyedråper som får blodårene til å trekke seg sammen.

Foreløpig får du ikke kjøpt produkter som Clear Eyes i Norge, men du kan kjøpe dem på nettet hos for eksempel www.medshopexpress.com eller www.shopinprivate.com. Frakten kan være dyr, men går dere flere venninner sammen om bestillingen, kan det være verdt prisen.

Et siste tips: Om du ikke drikker masse vann underveis på festen, så vær flink og drikk et glass når du kommer hjem, før du sovner. Sett glasset klart på nattbordet før du drar, så blir det lettere å huske på det!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning