Det Nye: Sex & Kjærlighet

Kan aldri tilgi utroskap

Når tilliten først er brutt, er forholdet over. 50 % av Det Nyes lesere ville aldri tatt ham tilbake.

Publisert Oppdatert
Er det mulig å fortsette forholdet når den ene parten har vært utro? Få eksperttipsene i Det Nye nr 2.
Er det mulig å fortsette forholdet når den ene parten har vært utro? Få eksperttipsene i Det Nye nr 2. Foto: Scanpix
De som sier "det bare skjedde" lyver.

- Hva er det som går gjennom et voksent hode når man er utro? spør Laila Viestad (23).

- De som sier "det bare skjedde" lyver. Hvis du går ut og ligger med noen andre, så har du jo tenkt over det. Det er jo ikke sånn at du plutselig blir klar over at du har ligget med en annen enn kjæresten din, og tenker "oops!", mener Anniken Eriksen (21).

- Jeg skjønner det ikke. Og hvis forholdet er dårlig, hvorfor gjør du det ikke bare slutt? Da kunne du ha spart en person for så mye smerte. Bryt forholdet først, og så kan du sjekke om gresset er grønnere på andre siden. Det er enklere å få tilgivelse etter det, enn å skulle rette opp i forholdet når du har vært utro, fortsetter hun.

Les også: Psykisk utro - Journalist Madeleine blogger om utroskap.

Å tilgi et svik som utroskap, tror jentene er vanskelig.

- Hadde det vært en affære, så hadde jeg jo aldri tilgitt det. Men det kommer an på så mye. Også hvem det er med, mener Ida Susanne Karlsen (22).

- For min del er tilliten brutt. Og når den er brutt er den vanskelig å bygge opp igjen. Hvordan skal jeg kunne stole på ham når han har hatt seg med noen på jobben? Jeg kan ikke være med ham på jobb hver eneste dag, sier Anniken.

Bidra i spaltene! Dine meninger og historier kan komme på trykk i Det Nye. Del dine tanker om sexprat!

I Det Nye nr 2 kan du lese om hvordan vi takler utroskap, hvorfor vi er utro, og ikke minst forteller psykolog og sexekspert Anita Skrautvol deg hvordan du kan få forholdet på skinner igjen.

Hva mener du? Kan utroskap tilgis? Og hva godt gjør det å få vite det om kjæresten tabbet seg ut på julebordet? Diskuter i kommentarfeltet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning