Voks og drikk melk

Da har du store sjanser for å få tvillinger.

Publisert Oppdatert

En amerikansk studie antyder at høye kvinner får tvillinger oftere enn andre.

En fødselslege ved Long Island Jewish Medical Center sammenlignet høyden til 129 kvinner som hadde født tvillinger eller trillinger. Sammenligningen ble gjort med hensyn til gjennomsnittshøyden til amerikanske kvinner, melder Reuters.

Eggstokk og tvillinger
Fødselslege Gary Steinman sier til Reuters at årsaken til at høyere kvinner oftere føder tvillinger er fordi kvinnene utløser et insulin-lignende veksthormon fra leveren. Dette påvirker videre eggstokken.

- Alle omstendigheter som påvirker mengden veksthormoner gjør eggstokkene mer sensitive til å produsere tvillinger, sier Steinman i en pressemelding.

Tidligere studier har vist at lave kvinner har hatt et mindre nivå av proteinet. Studier har også vist at land med høye kvinner har en større andel tvilling-fødsler.

Steinman har også tidligere studert sammenligningen mellom kvinner og tvillingfødsler. Det han da fant ut var at kvinner som spiste mye melkeprodukter hadde fem ganger større sannsynlighet for å føde tvillinger.

Steinmans studie er blitt publisert i september-utgaven av magasinet Journal of Reproductive Medicine.

Flere tvillingfødsler
Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at det har vært sterk vekst i antall tvillingfødsler de siste årene.

Fra 1960 til 2001 har det nesten skjedd en fordobling i antall tvillingfødsler, hvorav det ble født 1000 tvillingpar i 2001.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning