Vil ha advarsel på tynne kjendiser

En britisk mor som mistet datteren til anoreksi vil ha advarsel på bilder av tynne kjendiser.

Foto: WireImage/All Over Press
Publisert Oppdatert
Foto: WireImage/All Over Press

Stadig ser vi flotte kvinner i Hollywood bli tynnere og tynnere. Det er en trend som mange misliker, men som ikke ser ut til å forsvinne.

Industrien sin skyld

I forrige uke fikk leserne av britiske magasiner se skuespilleren fra Pirates of the Caribbean, Keira Knightley, sole seg på stranden i en bikini, sjokkerende tynn.

Den britiske avisen Daily Mail, har snakket med en kvinne som forrige måned mistet sin datter til anoreksi. Hun mener vi bør få en advarsel på bilder som viser de tynne kjendisene.

- Bildet av Keira minner meg om hvordan min datter, Sophie, så ut den siste tiden før hun døde. Jeg holder hele mote- og filmindustrien ansvarlig for min datters død. Presset rundt den nye tynne trenden, blir gitt videre gjennom kjendiser som Keira Knightley og Victoria Beckham, sier Rosalind Ponomarenko-Jones. Bør være stolte av kurver

Moren forteller sin historie til avisen og sier det er høyst beklagelig å se at magasiner viser bilder av modeller i størrelse null.

- Kvinner bør være stolte av sine kurver. I mine øyne er ikke kvinner som Beckham og Knightley attraktive. De ligner mer på tynne menn, enn på kvinner. Det er skammelig at de har en så stor innflytelse, men ikke tenker på hvilke signaler de gir til sårbare jenter som min datter, Sophie, sier Ponomarenko-Jones.

Hun setter nåtidens trend opp mot røyketrenden for noen tiår tilbake. Da ble røyking sett på som glamorøst og flott. Nå vet alle at røyking dreper, og røyking blir, i mye mindre grad, brukt som virkemidler i filmer og magasiner.

- Jeg syntes det bør være det samme med utmagrede kvinner. Magerhet på bilder bør ha en helseadvarsel, slik de nå til dags har på røykpakkene, sier hun. Har blitt bedre

Om vi får en type merking av bildene her hjemme i Norge er foreløpig lite sannsynlig. Avdelingssjef ved regional senter for spiseforstyrrelser, Roy Andersen, sier at effekten vil være liten, ved et slikt tiltak.

- Jeg tror nok ikke det ville fått den beste effekten, nei. Det er klart at noen idealer ikke er av de sunneste, men jeg tror at den gjennomsnittlige befolkningen i Norge vet hva som er sunt. i tillegg er det jo et stort helse og sunnhetsfokus i samfunnet om dagen, sier han, til DetNye.no.

Han syntes også det er flott å se trend som begynner å komme i moteindustrien.

- Vi kan jo se nå at også moteindustrien begynner å bruke modeller som er litt større enn de kvinnene de brukte før. Modellene begynner å få en litt mer vanlig kropp, sier han.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning