Verdens dyreste vesker

Skal du ha en av disse veskene, bør du vurdere å selge bilen. Eller leiligheten.

Foto: WireImage/All Over
Publisert Oppdatert

Betalingsvilligheten for dyre designervesker ser ut til å ikke ha noen grense. Hvordan kan det ellers ha seg at veskedesignerne får solgt vesker til flere hundre tusen kroner?

Bottega Veneta har for eksempel til salgs en veske i krokodilleskinn til nærmere 500.000 kroner. Fra Hermès veskemerke Birkin kan du også få tak i en veske i krokodilleskinn med ekte diamanter - som koster i overkant av 900.000 kroner.

Lite marked i Norge

Nylig ble det også kjent at Louis Vuitton har laget en eksklusiv veske med navnet Tribute Patchwork, som er sydd sammen av andre designervesker fra Louis Vuitton. Prisen? 23 484 pund - altså rundt 280.000 norske kroner.

Blant de billigere av de dyre finner vi også konkurrenten Fendi, som har en veske laget chinchilla og sobel som selges for i rundt 240.000 kroner.

- Det er helt sikkert noen i Norge som kunne kjøpt en slik veske, men jeg tror det er et veldig lite marked for det her, sier pressetalskvinne Anette Stai i Louis Vuitton.

- Kunne du gått med en veske til nesten 300.000 selv?

- Nei, det tror jeg ikke. Det er så mye annet jeg kunne brukt 300.000 kroner på, ler Stai.

Kun én til salgs

Innbakt i prisen for Louis Vuitton-vesken til 280.000 kroner er en forsikring mot at du ser noen på gata med samme veska som deg. Det selges nemlig bare én slik veske i hele Storbritannia. Sannsynligheten for at den skal kunne kjøpes i Norge, er dermed temmelig liten.

- Jeg tviler på det, smiler Kari Sirnes, som er butikksjef for Louis Vuitton i Oslo.

Hun kan imidlertid friste med andre, dyre varer.

- Det dyreste jeg har er en rumpetaske i mink til 43.000 kroner, sier hun til DetNye.no.

PS! For prisen av den dyre Louis Vuitton-veska kan du få 600 helt vanlige vesker i butikker som Morris eller CityBag.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning