Veldedig motekolleksjon

Designeren Leila Hafzi ga bort 20 plagg til årets tv-auksjon på NRK. Det ga penger i kassa.

Publisert Oppdatert

I mai i år inngikk designer Leila Hafzi og Leger Uten Grenser et samarbeid. Hafzi skulle lage en eksklusiv Haute Couture-kolleksjon som skulle auksjoneres bort til inntekt for TV-auksjonen Leger Uten Grenser.

Imponert over u-landet
Hafzi knyttet seg til grafiske designere ved Grandpeople i Bergen og fotograf Espen Rasmussen. Sammen reiste de til Nepal og fikk hjelp av lokalbefolkningen.

Hun ble tidlig imponert over hvor mye de fikk til på fabrikkene i Nepal.

- Det er helt utrolig hvor mye de kan få gjort i et u-land også. Menneskene i Nepal har hjulpet seg selv veldig mye, forteller Hafzi til DetNye.no.

Inspirasjon
Leila har blant annet hentet inspirasjon fra gamle sykepleieruniformer og en gammel japansk teknikk.

- Jeg har tatt i bruk japansk origamiteknikker, som er en papirbretteteknikk. Teknikken begynte jeg med for en liten stund siden, og jeg har brukt en hel del i det siste, sier designeren.

Nå er Forgotten-kolleksjonen ferdig, tv-auksjonen gikk av stabelen i går og pengene rullet inn for Leger uten grenser.

Fornøyd
Nestleder for tv-aksjonen, Torkel Halmø, er svært fornøyd med auksjonen generellt og med kleskolleksjonen til Leila Hafzi.

- Alle plaggene ble solgt, og vi fikk inn hele 77 000 kroner. Vi er veldig fornøyd med det, sier Halmø til DetNye.no.

Halmø legger til at det er et bra resultat for en slik type auksjon, når plaggene kun blir bilder på nettet. For selv om kolleksjonen ble utstilt på Rådhusplassen i Oslo var det ikke mange nok som fikk sett plaggene.

- Gitt den rammen vi hadde for plaggene er vi veldig fornøyde. Elementene på klære var veldig fine, og det ble en bra krysning mellom design og Leger uten grenser, sier han.

Rekordresultat
Gårsdagens tv-auksjon resultarte i rekordresultat for Leger uten grenser. Foreløpige opptellinger viser at det norske folk til sammen har gitt over 190 millioner kroner. Dette tilsvarer i gjennomsnitt 41,36 kroner pr. innbygger.

-Jeg vil på vegne av TV-aksjonen Leger Uten Grenser takke alle og enhver som på ulike måter har stilt opp! Dugnadsånden lever i beste velgående. Det har det norske folk vist gjennom å stille opp som frivillige, gå med bøsser og å gi så det monner, sier TV-aksjonsleder Mette Andersen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning