Unge designerhåp

Designerduoen Batlak og Selvig fikk æren av å vise den første kolleksjonen under årets Oslo Fashion Week.

Publisert Oppdatert
Foto: Kari Romøren

Designerne Admir Batlak og Charlie Selvig, som står bak merket Batlak og Selvig, var meget fornøyde over å ha blitt valgt ut til sesongens debutantdesignere under Oslo Fashion Week.

Sjelevenner

Designerne Admir Batlak og Charlie Selvig traff hverandre i en platebutikk i Drammen. Kort tid etter fant de ut at de rett og slett måtte lage klær sammen.

- Vi har akkurat samme smak når det kommer til mote, og jeg tror nok ikke vi kunne jobbet med noen andre. Vi er sjelevenner, sier Charlie Selvig til DetNye.no.

Selv sier Selvig at de kanskje har en litt spesiell smak, men at det i kveld var tydelig at det funket.

- Vi føler dette er noe nytt og risky, men det ser ut til at det ikke ble for risky, sier designeren.
Godt å være hjemme

Etter videregående dro Charlie og Admir hvert til sitt. Charlie dro til London og studerte på Central Saint Martins, mens Admir dro til Milano og Instituto Marangoni. Og etter fire år i utlandet kom de altså endelig hjem.

- Det er veldig deilig å være hjemme, og etter responsen vi fikk på visningen er det selvfølgelig enda bedre, smiler en tydelig glad Charlie.

Og det er kanskje ikke noe rart, når hun har drømt om å designe klær siden hun var ti år. Nøye planlagt

For oss som satt i salen så det ut til at dette var noe designerne hadde gjort mange ganger. Men for denne duoen var det altså første gang.

- Vi så at modellene dultet borti hverandre da de passerte hverandre på catwalken. Hvorfor det?

- Det var nøye planlagt. Vi ville bryte opp mønsteret, og fant ut at det var en god måte å gjøre det på. Vi liker å bryte regler, og dette er en regel vi bryter med glede, sier Charlie.

- Hva er planene videre?

- Planene videre er å sjekke ut markedet i Norge og kanskje også utenfor landets grenser. Akkurat nå er det deilig å være ferdig med denne visningen, slik at vi kan få nye ideer til neste sesong. Det skal bli godt å få tankene litt fremover, sier Admir.

DetNye.no følger moteuka. Sjekk for daglige oppdateringer fra vårens store motehappening i Oslo.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning