Trendy søppelbøtte

Store vesker er trendy, praktiske – og fulle av skrot.

Foto: Privat
Publisert Oppdatert

Det kan være vanskelig å begrense seg når man har en veske med plass til mye. For tenk om du plutselig trenger hårbørsten, pudderet, iPoden eller tyggispakka - og så lot du være å ta det med?

Ifølge en undersøkelse bærer vi rundt på dobbelt så mange ting i veska som det mødrene våre gjorde. Mens moren din stort sett bare hadde bruk for nøkler, et lommetørkle og mynter til telefonautomaten når hun gikk ut døra, er det mange av oss som føler oss nakne om vi ikke har med hele arsenalet med lommebok, mobil, kalender, nøkler, mp3-spiller og gjerne en skjønnhets-grunnpakke bestående av hårbørste, hårspray, leppepomade og pudder.

Halvspist hamburger

Da Det Nye ba norske jenter om å sende inn bilder av hva de hadde i veskene sine, kom det også frem at mange jenter bruker veska si som søppelbøtte i form av oppsamlingsplass for gamle kvitteringer, halvspiste tyggispakker, tomme pastillesker og defekte lightere.


- Vesken min rommer magisk mye, og er fylt med alt mulig. Selvfølgelig også masse skrot og gamle p-lapper og notiser. Forrige helg måtte jeg pakke ned en påspist hamburger i vesken, sånn i farta, skriver Frøydis om innholdet i veska si.

- Det er jo ikke alltid lett å bestemme hva man skal ha med seg og ikke - alt kan jo umulig få plass!, skriver Runa - som blant annet har fylt vesken sin med tannbørste, solbriller, leppepomade, parfyme og kamera. Får ryggproblemer

Den amerikanske legen Jennifer Solomon, som er ekspert på sportsskader, sier at hun stadig ser unge jenter som får plager av at de går rundt og bærer på for mye.

- Vi har tidligere sett denne typen skader på barn med for tunge ransler, men ser nå flere og flere unge kvinner som får disse skadene fordi de bærer på for tunge vesker, sier Solomon til den amerikanske tv-stasjonen CBS.

For å unngå belastningsskader, anbefaler den amerikanske kiropraktorforeningen at veska aldri bør være tyngre enn ti prosent av kroppsvekten din.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning