Trendy kroppskunst

For tatoveringsfantastene kan det nesten ikke bli stort nok. Men for kjendisene gjelder det at den er diskrét.

Publisert Oppdatert
Foto: WireImage/All Over og Mona Evensen

Det er lenge siden tatoveringer var forbeholdt sjømenn og biker-damer.

Tatoveringer er hva du gjør det til. Det kan være feminine blomster eller vulgær-kule ankere, heldekkende mønstre eller en detalj over i-en . Det er det som er så utrolig kult med tatoveringer - de er unike, de er og de er bare dine, hele tiden.

I helgen ble Oslos Tattoo Convention avholdt, der flere av de aller flinkeste, kuleste tattis-kunstnerne fra Norge, Norden og Verden var samlet.

Trendy tattiser

Det er trender i tatoveringsverden, som over alt ellers. Noen som husker da alle skulle ha roser eller delfiner på skulderen? Kinesiske tegn på håndleddet? Tribals der korsryggen møter rompa?

På messen traff vi Kajsa og Linnéa, som jobber for Bring It On Tattoo i Gøteborg.

-Stilmessig er Old School veldig populært blant jenter fortsatt. Blomster er det også mange som vil ha. Og fortsatt ser man jo mange jenter som vil ha navn tatovert inn, forteller jentene. Kjendisene går for de små

Også kjendisene er glad i å pynte kroppen med varig kunst. Mest kjent er Angelina Jolie, som har hele 13 tattiser - og stadig flere.

Gisele Bundchen, Eva Longoria og Ashlee Simpson har en diskret stjerne på håndleddet, Sienna Miller har tre stjerner på skulderen.

Viveca Fox har passende nok valgt en rev på skulderen.
Tatoveringstipsene

Har du bestemt deg for at du vil ha kunst på kroppen, er dette viktig å huske på:

- Det lønner seg å "shoppe rundt" når du skal ta tatovering. Be om å få se tidligere arbeider, og sørg for at studioet er rent og godkjent. Og husk at kvalitet koster, det er bedre å spytte i noen hundrelapper ekstra for et godt resultat som skal vare lenge.

- Motivet: Vær ganske sikker. La de brilliante innfallene dine hvile noen uker før du gjør dem en permanent del av kroppen.

- Stedet: Tenk nøye gjennom om du vil at den alltid skal vises, eller om den bare skal synes når du har spesielle klær på.

- Ikke drikk alkohol før du tar tatovering! I tillegg til at vurderingsevnen forandres, tynner alkohol ut blodet ditt slik at det kan påvirke resultatet.

- Vær forberedt på at det kan gjøre vondt. Men klarer kvinner å føde, klarer vi vel å bli stukket litt med en nål også...

- Husk at tatoveringen må pleies. Den må vaskes nøye, og smøres jevnlig. Den tåler hverken sollys eller saltvann særlig bra heller, og det er jo litt dumt på sommeren.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning