Tren som superstjernene

- Du må gjerne meditere på toalettet, sier kjendistreneren.

Publisert Oppdatert

For at du og kroppen din skal ha det bra må alt pleies hver dag. Det mener svenske Tanja Djelevic, filmstjernenes personlige trener i Los Angeles. Hun har trent både Kevin Spacey, Brittany Murphy og Jennifer Garner.

Ekstrem selvopptatthet
For ti år siden flyttet Djelevic til en venn i Los Angeles og utdannete seg til psykolog og aerobictrener. Siden den gang har det bare gått en vei; oppover.

- Jeg dro på lykke og fromme, og ble boende. Og da jeg fikk jobben som personlig trener på Paramount Pictures traff jeg filmstjerner hver dag, sier hun til svenske Expressen.

For mange høres ikke dette ut som noe annet enn drømmejobben. Men det er faktisk noen bakdeler med det hele.

- All denne selvopptattheten til stjernene kan få med til å lengte etter normale svenske gutter. Alle er så ekstreme og holder på med sine dietter, sier hun.

Meditasjon for sjelen
Når Djelevic skal lage treningsopplegg for sine kunder er det ikke bare å bygge muskler som gjelder. Skal du gjøre det riktig må du trene både kroppen og sjelen.

- Det er for eksempel viktig å ta seg tid til å meditere en time hver dag. Meditasjon har vært en av mine følgesvenner i alle år. Det er ikke så vanskelig å få til, for du kan jo meditere hvor som helst. Til og med på toalettet, forteller hun.

Her er fem tips fra Djelevic, til hvordan du kan lykkes med treningen:

  • Du kommer ikke til å begynne å trene om du ikke vil motivere deg. Bestem deg bare og gjør noe du syntes er morsomt. Ikke vent på at andre skal ta tak for deg!
  • Begynn å meditere i små etapper, kanskje to til tre minutter hver dag. Forsøk å renske hodet for tanker. Man behøver ikke å sitte i Lotus-stilling når man mediterer, du kan gjerne gå en tur med hunden. Det viktigste er det mentale.
  • Jobb med å skaffe deg et sosialt nettverk som kan gi det støtte og som du kan gi støtte til.
  • Følg ditt hjerte. For meg har det hjulpet å bli fremgangsrik.
  • Man kan ofte velge hvordan man skal reagere i ulike sammenhenger. Vær oppmerksom på din holdning. Test gjennom å gå inn i et rom med et blidt oppsyn.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning