Tøff jobb for tøffe jenter

Om du vil nå til topps som modell må du være innstilt på knallhard jobbing. Her er stylist Jan Thomas' beste tips!

Foto: TV3
Publisert Oppdatert
Foto: TV3

Top Model startet på TV3 mandag, hvor 13 jenter ble presentert og skal kjempe om å bli Norges neste stjerne. Vendela Kirsebom skal være programleder, mens den kjente stylisten Jan Thomas skal være jentenes coach.

Ikke send med dårlige bilder

I Norge har vi toppmodeller som Iselin Steiro og Sunniva Stordal. Begge har kjempet seg opp i Norge, for så å komme seg til utlandet. Det har ikke vært lett.

- For det første må både høyde og vekt være på plass. Det er de kalde og harde fakta. Og er de det, kan du begynne aktivt å jobbe med karrieren, sier Jan Thomas.

Et sted å begynne, er å oppsøke byråer, gå catwalk der det måtte være, og ta gjerne noen bilder hos en proff fotograf.

- Hvis du oppsøker et modellbyrå er det flott med en god portofolie. Ikke ta med alle bildene du har, ta bare med de beste. Det er bedre med fem skikkelig gode bilder, enn fem gode og ti dårlige. Da er det de ti dårlige som blir husket, råder Jan Thomas. Rett deg opp i ryggen

Og når du oppsøker modellbyråer, husk å rette deg opp i ryggen og gjør ting på kommando.

- Hvis de ber deg om å gå, så gå. Ikke begynn å fnise og gjøre deg til. De bruker ikke tid på deg om du ikke er innstilt på å være seriøs, sier Jan Thomas.

Så om du har lyst til å bli modell, vær med på det du kan. Meld deg på modellkåringer som Årets Ansikt og Top Model, eller gå til et modellbyrå og håp at de ser potensial i deg.
Tøft fysisk og psykisk

Ifølge Jan Thomas vil jentene i Top Model fort kjenne på hvordan den virkelige modellverdenen fungerer.

- Det er virkelig en tøff verden. Det skal en sterk person til for å nå igjennom, både fysisk og psykisk, sier den kjente stylisten til DetNye.no.

Han legger vekt på at modellivet ikke er så glamorøst som mange tror. Det er nemlig ikke bare kjendisfester og forsider som preger hverdagen.

- Det er beinhard jobbing og man er borte fra familie og venner i månedsvis. I tillegg er det knallhard konkurranse blant jentene, sier han.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning