Tips mot lue-sveis

Er du redd for å se ut som Einstein når du tar av deg lua? Å slippe unna elektrisk hår er enklere enn man skulle tro.

Publisert Oppdatert
Foto: iStockphoto

Einstein-looken er vel ikke den vi streber etter selv om høye lugger er på vei tilbake, men tar man på seg en god og varm lue er faren for at man ender opp med ståpels på hodet ganske stor.

Håret strekker seg bokstavlig talt mot nye høyder, og hvis du verken har hårbørste eller stylingprodukter tilgjengelig kan det bli litt pinlig.

Kaldt vann

- Det enkleste rådet mot statisk hår, særlig hvis du har langt hår, er å skylle håret i kaldt vann etter at du har skylt ut sjampo og balsam. Dette er et enkelt og billig tips som har fungert for mange, sier frisør Carine Fjeld ved Velværesenteret i Sørumsand.

Hun forteller at veldig mange stylingprodukter er antistatiske, men at det ellers kan hjelpe å bruke pomade eller antistatisk leave in balsam.

Fett i håret

Mens statisk hår kanskje er det største problemet for dem med langt hår, kan den klissete looken etter noen timer med voks under lua kanskje verre det verste for deg med kort hår. Det er jo ikke fryktelig stilig når man drar av seg lua og håret ligger klistret alle andre veier enn den det egentlig skulle ligge.

- Hvis du vet at du skal ha på deg lue, kan det være lurt å velge et så lite klissete og seigt produkt som mulig. Da ser ikke håret så fett og stæsja ut, sier Fjeld.

Hun forteller at det er stor forskjell på kvaliteten på slike produkter, og at de billigste varene ofte inneholder mye silikon som gjør håret tyngre og mindre glansfullt.

Less is more

- Mengden har også betydning for resultatet - også etter at håret har vært under lua. Bruker man en halv boks voks eller pomade, vil det ikke holde seg så godt. Less is more er en fin regel å følge. Med litt mindre mengde blir ikke håret så tungt og holder fasongen bedre, sier Fjeld.

Hun anbefaler videre å kure håret jevnlig også nå på vinteren.

- Luften er tørr inne når vi fyrer inne og det er tørt og kaldt ute. Når håret blir tørt blir det også mer statisk og har behov for tilførsel av fuktighet. Er håret veldig tørt, kan det være lurt å bruke kur en gang i uken en periode før man tar et lite opphold og starter med kur hver andre eller tredje uke, sier hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning