Tips for vellykket foundation

Det er ikke bare-bare å velge foundation. Men det viktigste er at du bruker en som matcher din hudfarge. Troy Surrat gir deg tipsene til hva du skal kjøpe og hvordan du legger den på.

Foto: Elin Davidsen
Publisert Oppdatert
Foto: Svein-Erik Tøraasen/Blueline Stu

Når man skal kjøpe øyeskygge eller leppestift er det ikke mange hensyn man behøver å ta. Du velger den du syntes ser best ut og den du syntes passer best enten til antrekket eller til øynene dine.

Mange bruker feil

Med foundation er det derimot flere hensyn man bør ta. Den kjente makeup-artisten Troy Surrat, som har kjendiser som Charlize Theron og Janet Jackson på kundelista, har en del formeninger om hva man må tenke på.

- Det viktigste er at du bruker en foundation som matcher din hudfarge. Jenter kan ha en tendens til å bruke en som enten er for mørk eller altfor lys, og det er ikke heldig, sier han til DetNye.no.

Og syntes du det er vanskelig å finne en som passer, går du for en mørkere. Den kan du dermed blande med en fuktighetskrem, og foundationen blir lysere.

Bruk fingrene

Mange proffe stylister bruker svamp eller andre midler for å påføre foundation. Selv syntes Troy det er best å bruke fingrene.

- Fingrene varmer opp foundationen og det er lettere å smøre den på huden, sier han.

På unge mennesker er det viktig å ikke bruke for mye foundation. De vil gjerne beholde sin ungdommelighet, og det er som oftest ikke mange rynker eller linjer å jevne.

- Det holder som regel å bruke foundationen på deler av ansiktet. Nesen, haken, under øynene og panna er områder som er utsatt for rødhet og porer. Smør på litt foundation akkurat der du trenger det, så dropper du resten, råder Troy.

Og sist men ikke minst, husk lyset. Selv om du akkurat har montert spotter i badetaket, lyver lyset fortsatt like mye. Derfor er det viktig å sjekke sminken når du kommer ut i dagslys.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning