Tid for Cannes-glamour

På Cannes-festivalen er det ekstra viktig for stjernene å skinne. Kanskje er det derfor Madonna strippet på den røde løperen i 1991?

Foto: WireImage/All Over
Publisert Oppdatert
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio Foto: WireImage/All Over
Norah Jones kommer. (Foto: WireImage/All Over)
Norah Jones kommer. (Foto: WireImage/All Over) Foto: WireImage/All Over
Angelina Jolie og Brad Pitt kommer. (Foto: WireImage/All Over)
Angelina Jolie og Brad Pitt kommer. (Foto: WireImage/All Over) Foto: WireImage/All Over
Rachel Weisz kommer. (Foto: WireImage/All Over)
Rachel Weisz kommer. (Foto: WireImage/All Over) Foto: WireImage/All Over

I kveld åpner den berømte filmfestivalen i Cannes dørene for 60. gang. Hvem vet hvilke antrekk årets stjerner har å by på de nærmeste dagene? Vi gleder oss!

Festivalprestisje

Både Oscar- og Grammy-utdelingen flommer over av store mengder glamour, designkjoler og dampende hotte skuespillere hvert år.

Men ifølge den australske avisen The West Australian er det noe helt spesielt når amerikanske skuespillere skal vise seg frem på Europas største filmfestival i Frankrike. Det er ekstra prestisje å se bra ut i den vakre byen på rivieraen, noe som gjør Cannes-stjernene et hakk mer elegante og sofistikerte enn på andre filmfestivaler.

Festlige minner

Visste du at det var på stranda i Cannes at Birgitte Bardot ble fotografert for første gang som 19-åring? Året var 1953 og den kommende skuespilleren ble tilfeldigvis fotografert ved siden av Kirk Douglas.

Madonna fikk all oppmerksomheten hun kunne drømme om da hun i 1991 entret Cannes-festivalen i forbindelse med filmen In bed with Madonna. Kanskje ikke så rart siden hun kastet kåpen sin av foran hele pressekorpset - og stod igjen i lekkert undertøy fra Jean Paul Gaultier.

Sharon Stone er kjent for å bringe spennende glamour til den røde løperen i Cannes. I 1992 annonserte hun sin nye film Basic Instict i en knallgul strandkjole med solsikker på brystene.

Björk er kjent for sin spesielle stil, og troppet i år 2000 opp i noe som i ettertid har blitt omtalt som en juletrekjole. Hun deltok på festivalen i forbindelse med filmen Dancer in the Dark.

Årets stjernedryss

Hva vi får se på den røde løperen i år er vanskelig å forutsi. Stjernene bruker måneder på å planlegge sitt spesielle antrekk, og ingenting er overlagt til tilfeldighetene.

I år kan vi glede oss til synet av stjerner som Angelina Jolie, Brad Pitt, George Clooney, Jude Law, Leonardo DiCaprio, Norah Jones, Rachel Weiz og Natalie Portman.

Angelina Jolie kommer i forbindelse med sin nye film A Mighty Heart, hvor hun spiller rollen som Mariane Pearl, kona til den myrdede journalisten Daniel Pearl. Kjæresten hennes, Brad Pitt, dukker opp i forbindelse med den forrykende filmen Ocean's Thirteen sammen med George Clooney.

Leonardo DiCaprio deltar på festivalen med klimadokumentaren 11th Hour.

Åpningsfilmen i år er My Blueberry Nights. Jude Law, Natalie Portman og Rachel Weiz spiller i filmen, og sangeren Norah Jones synger i den.

Da gjenstår det å se hvilken stil og kjoler stjernene velger i år. Går de for en dus sommerromantisk stil, eller er det full pakke med gull og glitter? Og er det duket for noen skikkelige overraskelser?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning