Ta bølgen for surfestilen

Her er tipsene til surfestilen, enten du vil være beach-babe på hard asfalt, eller faktisk prøve selv.

Denne sommeren er det kult å være surfejente - både til vanns og på land. (Foto: iStockphoto)
Denne sommeren er det kult å være surfejente - både til vanns og på land. (Foto: iStockphoto) Foto: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Surfing blir mer og mer populært blant norske jenter. Ikke bare å gjøre det, motebildet er også inspirert av verdens morsomste vannsport, blant annet har HM har erklært at det er "summer of surf" som gjelder i år, og hvem kan krangle med HM?

Løstsittende og behagelig

- Surfestilen er jo alltid "in" blant folk som driver med det, eller på steder der surfekulturen er stor, som Hawaii. Men i sommer har vi sett masse av det i gatebildet også, og det er jo kult, sier sjefsdama Åse Ørjasæter fra Aloha Hemp.

- Hva kjennetegner surfestilen?

- Klærne skal jo gjerne passe til det du opplever ute på brettet, derfor er det sterke farger og naturlige materialer, forklarer Åse.

En annen ting som er bra med stilen er at den er så laidback, løstsittende og behagelig.

-Typiske plagg er enkle kjoler i sterke farger som du kan dra på deg over bikinien. Shorts, både korte og til under knærne. Korte skjørt, og så klart avslappede t-skjorter og singleter, sier Åse. For alle fasonger

Surfestilen er en stil som funker perfekt selv om du ikke har Giselles BMI. Du kan gjerne ha litt å være glad i under de store singletene.

Klær skaper folk, og kledd i fargerik hemp/bomull og hawaiianas kan du bli et bra menneske, mener Åse.

- Surfing gir deg fantastiske opplevelser og ro i sjela, og stilen speiler litt den holdningen. Og kanskje hvis du blir inspirert av stilen, kan du bli inspirert av livsstilen også? sier hun. Slik får du looken:

Hår: Rufsete saltvannslokker så klart. Helst naturlig, men prøv Bumble and Bumbles saltvannspray hvis du ikke har muligheten for ekte vare.

Hud: Solbrun, men ikke værbitt. Husk høy faktor, eller juks deg til brunfargen.

Make-up: Hvis du vil sminke deg, vær naturlig (men husk å vær vannfast også&), et lett strøk maskara, litt solpudder og lipgloss med faktor holder.

Klær:

Her er noen av de mest kjente surfemerkene:

- Aloha Hemp. Kule klær i økologisk bomull, for folk som har naturen som lekeplass. www.alohahemp.com

- Roxy ligger i tet, både på utstyr og klær. Selges flere steder i Norge. www.roxy.com

- Billabong: Kjent for superkule bikinier, men har mye annet stæsj også: www.billabonggirls.com

PS! Lyst å prøve surfing på ordentlig? Her er noen nettsider der du kan lese mer om surfing:www.stadsurfing.com www.stadsurfschool.no www.surflista.no www.surfschool.no www.surfersinfo.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning