Styler kjendisene til anoreksi

Kjendisstylisten Rachel Zoe får skylda for å bringe anoreksien inn i trendbildet igjen.

Rachel Zoe og Nichole Richie er bestevenninner. (Foto: WireImage/All Over Press)
Rachel Zoe og Nichole Richie er bestevenninner. (Foto: WireImage/All Over Press)
Publisert Oppdatert

Rachel Zoe er for tiden Hollywoods mest innflytelsesrike stylist og tjener over seks tusen dollar om dagen per kunde. Hun kler seg som tenåringsjentene og betrakter seg som en storesøster for kjendisene.

Blant kjendisene som har fått kleshjelp av Zoe er Mischa Barton, Kate Hudson og Jennifer Garner, samt barnestjerne-tvillingene Ashley og Mary-Kate Olsen. Lindsey Lohan og Nicole Richie har også lenge stått ved Zoes smale hofter.

Størrelse dobbel null
Og når Nicole Richie, Mary-Kate Olsen og Jessica Simpson raser ned i vekt etter at de hyret Rachel Zoe som stylist, er det mange som mener stylisten har uheldig innvirkning på kundene sine.

- Det er mange i moteverdenen som hvisker for tiden. De er alle enige om at Rachel Zoe alene bringer anoreksi inn i trendbildet igjen. Og det er ikke den beste måten å komponere en tøff og egen stil for de unge stjernene på, mener journalist Booth Moore i LA Times.

Kjendisenes klesstørrelser har gått opp og ned de seneste årene, selv om tendensen og pila helt klart har pekt mest ned. Idealstørrelsen har gått fra åtte til seks og til null. Nå har registeret nådd bunnen. Størrelse null er ikke lenger minst. Nå er det størrelse dobbel null og null minus som gjelder.

Rachel Zoes kollegaer mener usunne vaner smitter over på kundene hennes.

- Jeg har jobbet med henne en hel dag på settet. Det eneste hun gjorde var å drikke en stor Latte og røyke en haug med sigaretter, sier en anonym stylist til den britiske avisen The Times.

Får støtte fra kundene
Selv gikk Zoe for litt siden ut i amerikanske medier og nektet for at hun har påført Hollywoodkjendisene spisevegring. Hun får også støtte av en av sine beste kunder, Nicole Richie, som sier hun ikke har fått anoreksi. Richie forklarer den kjappe vektnedgangen med stresset hun opplevde etter blant annet bruddet med forloveden Adam Goldstein, alias DJ AM.

I den siste utgaven av Det Nye (i salg fra 2.-23. oktober 2006) kan du lese mer om Nicole Richies problematiske forhold til sin nye kropp.

- Jeg vet at jeg for tiden er for tynn, og vil ikke at unge jenter skal se på meg og si at det er sånn de vil se ut, sier Richie.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning