Strømførende trening

I løpet av en spinningtime produserer du nok strøm til å holde liv i et par 60-watts lyspærer en time.

Publisert Oppdatert

Spinning er blitt umåtelig populært både her til lands og ellers rundt i verden. Folk spinner i lunsjen, etter jobb og i helgene.

Og har du kastet deg på bølgen er det kanskje litt bittert å tenke på at hvis du hadde satt en strømgenerator til sykkelen din kunne du hatt gratis belysning i leiligheten din.

Lysende treningsformI følge professor i idrettsfysiologi ved Norges idrettshøyskole, Jostein Hallén, er det nemlig mye energi som går til spille i løpet av en time på Sats.

- Sykler du med 100 watts kraft, noe de fleste klarer i en minst time, produserer du nok energi til en 100 watts lyspære, sier han til detnye.no. En spinningklasse på i underkant av 30 personer kunne altså holdt liv i en sterk lyspære i et døgn.

- Kunne du ha produsert nok strøm til en elektrisk bil?

- Nei. Selv en liten elektrisk bil veier mange hundre kilo og vil derfor kreve mer strøm. I alle fall i oppoverbakkene, sier han.

Mest til deg selvOg selv om du kan produsere 100 watt på en time, er det også viktig å tenke på at du selv bruker mye energi. Ifølge Hallén bruker kroppen fem ganger mer energi enn hva du klarer å produsere på en egormetersykkel.

- Det beste når du sykler er å holde samme intensitet hele tiden slik at du kan holde ut lenger, forklarer professoren.

PS! Den amerikanske kunstneren A. Laurie Palmer ønsker forslag til løsninger på hvordan man kan omvandle en treningsøkt til å generere elektrisitet. Les om prosjektet her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning