Stortrives på stjerne-fabrikken

Herman Bernhoft (25) har nettopp oppdaget at han lever midt i en drøm som kommer til å vare i minst tre år.

Publisert Oppdatert
Foto: Kari Romøren

I siste nummer av Det Nye kan du følge Herman Bernhoft, som er en av de 502 håpefulle som i år stilte til audition for å komme inn på Teaterhøyskolen. 20. juni fikk han beskjeden han ikke hadde våget å tro på: Han hadde kommet inn.

Nå har han nesten to måneder bak seg som skuespillerelev, og er fortsatt like strålende fornøyd.

- Hittil har det vært ganske fantastisk! Jeg ante ikke hva jeg gikk til, men dette er alt jeg har drømt om - og enda mer, jubler Herman.

Lurer du på hva slags triks Herman brukte for å komme inn på den populære utdanningen? Eller kunne du tenke deg å vite litt mer om hvordan det er å gå på Teaterhøgskolen? Fredag 13. oktober klokken 13 stiller han til nettmøte hos DetNye.no - og da kan du spørre selv om det du lurer på.

Trykk på lenka til høyre for å sende inn spørsmål til Herman!

- Litt skremmende
Men om Herman synes sin nye hverdag er ganske perfekt, må han innrømme at det også er litt skremmende at drømmen har gått i oppfyllelse.

- Nå må jeg jo bevise at dette ikke bare er en drøm, men noe jeg skal fullføre. Samtidig skal jeg jo leve i denne drømmen i tre år, sier Herman.

- Og hva ser du i andre enden av denne drømmen?

- Det har jeg ikke peiling på. Nå er bare målet å bruke disse årene for hva de er verdt, og å få mest mulig ut av det skolen har å tilby, sier Herman Bernhoft.

Skal unngå å bli selvsentrerte
Det skolen hittil har tilbudt er store mengder gruppearbeid. Ettersom skuespilleryrket kan være et yrke med stort fokus på enkeltpersoner, skal elevene trenes opp til ikke å bli selvsentrerte.

- Vi lærer mye om at dette yrket handler om å gjøre kollegaene dine gode. Derfor får vi hver uke spørsmålet: Hva har du gjort denne uken for å gjøre de andre bedre? forteller Herman.

Den tette oppfølgingen i forhold til samarbeid har også en annen bivirkning: Et eksepsjonelt bra miljø der klemmene og komplimentene sitter løst.

- Jeg går rundt og er konstant forelsket i alle sju medelevene mine - i tillegg til noen av lærerne, smiler Herman Bernhoft.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning