Spill lotto og bli lykkelig

Du blir lykkeligere av penger.

Publisert Oppdatert

Du husker kanskje filmen som smeltet alle pikehjerter på slutten av 80-tallet? Can't buy me love ble sett uttallige ganger av jentegjengen, og Patrick Dempsey smeltet pikehjertet like mye da som han nå gjør som McDreamy i Grey's Anatomy.

Kjøp i vei
Ifølge britiske forskere tok regissørene av filmen feil. Det går nemlig an å kjøpe seg kjærlighet og lykke.

En undersøkelse gjort ved universitetet i Nottingham, gjort for lottofirmaet Camelot, viser at 97 prosent av 34 mennesker som hadde vunnet mer enn en million pund i det nasjonale lotteriet var like lykkelige, om ikke lykkeligere, enn de var før pengene rullet inn, skriver BBC.

Lottovinnerne flyttet inn i større hus og dro mer på ferie. Vinnerne som sluttet i jobben på grunn av den økte bankkontoen sa i undersøkelsen at de ikke savnet jobben. De følte heller ikke at penger var roten til flere krangler i hjemmet.

Møblert hjem er viktig
Også på kjærestefronten blir det bedre tider for lotto-vinnere. Resultatene fra undersøkelsen viser at 75 prosent, mot 68 prosent før, fant seg en partner etter seieren i pengespillet.

- Det gamle ordtaket "money can't buy you happiness" er kanskje ikke sant, men tradisjonelle familieverdier, et møblert hjem og økonomisk sikkerhet er helt klart elementer til et lykkeligere liv, sier psykologiprofessor ved University of Nottingham, Richard Tunney, til BBC.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning