Sov i kø utenfor H&M

Kvelden før H&M skulle åpne i Los Angeles rigget lokale ungdommer seg til med sovepose og liggeunderlag. De hadde ingen tid og ingen plagg å miste.

Publisert Oppdatert

For første gang kunne trendy folk i Los Angeles sette sine ben i en lokal Hennes & Mauritz-butikk. Og var det kaos i Oslo da Zara åpnet, hersket det heller ingen tvil i Los Angeles om at H&M kom til byen.

- VISA-kort, løpesko og kne- og albuebeskyttere er på plass. Shopping er normalt ikke ansett som en nærkontaktsport, men når den svenske kjeden kommer til byen er det bare å være kampklar, skriver avisen LA Times.

Ifølge LA Times er det butikker som H&M, Zara og Target som vinner kampen om de amerikanske kundene.

- De er billige, trendy og leverer motene raskt. Når H&M ser en ny trend, kan de ha plaggene ute i butikkene sine etter kun tre uker, og det er lenge før designere kan ha så mye som et belte ute i butikken, skriver avisen.

Millioner per butikk
Og det er kanskje ikke rart at det er lange køer og stor begeistring for H&M i USA.

Deler du befolkningen på alle sine 81 butikker, betyr det at det går over 3,6 millioner amerikanere på en H&M-butikk. I Norge, derimot, er vi i underkant av 50 000 per butikk.

Kanskje en forklaring på hvorfor begeistringen er stor i USA.

Mote-bønn
Bloggere i Pasadena-området er også ganske samstemte i sin begeistring:

- Noen i himmelen må ha hørt min bønn, for nå har den svenske über-hippe og billige kjeden H&M kommer til Los Angeles. Shopperne ble ikke skuffet, og det ble heller ikke jeg! Etter å ha handlet en del den første dagen gikk jeg tilbake dagen etter. Da stod køen rundt bygningen, og det var tilsvarende resten av helga, skriver en jente-blogger hos People Magazine.

Også i People-forumet var begeistringen til å ta og føle på. Her er et lite utvalg fra lokale ungdommer:

- Takk Gud for at kjeden kommer vestover. Marie fra San Diego.

- Jeg bare elsker H&M, og jeg er veldig glad for at butikken har åpnet i LA. H&M-elsker.

- Køen var helt utrolig. Jeg trodde jeg skulle rekke innom i lunsjen, men det kunne jeg se langt etter. Men jeg skal helt sikkert dit til uka. Allison.

- Min første møte med H&M var i New York. Nå er jeg bare overlykkelig over at kjeden har kommet til min by. Jeg er avhengig! Johanne.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning