Som sett på TV

TV er mer enn hjernedød underholdning - det er en trendsetter. Her er noen av programmene som har påvirket motebildet.

Foto: WireImage/All Over
Publisert Oppdatert
Sarah Jessica Parker
Sarah Jessica Parker Foto: WireImage/Allover

- Please, not my Manolos!

Vi kunne føle Carrie Bradshaws smerte da hun ble ranet på gata i New York og forbryteren til slutt stakk av med de rådyre skoene fra yndlings-desingeren Manolo Blahnik.

Populære Rachel

Mote spilte en viktig rolle i serien Sex and the City, og viktigst av alt var sko. Carrie legitimerte det å ha en skofetisj - og hennes kjærlighetsforhold til Manolo Blahnik og Jimmy Choo var mye mer spennende enn kjærlighetsforholdet til han gørre møbelsnekkeren med krøllene.

Apropos krøller: Friends fikk en frisyrefulltreffer med "Rachel'en". ALLE ville ha den oppklipte shag-frisyren i 1995.

Uansett om man hadde Jennifer Anistons perfekte silkeglatte hår - eller brusete, flisete hår som resten av oss, så ble frisyren rett og slett et fenomen og blir stående igjen som noe vi virkelig husker fra 90-tallet.
Inspirert av Brandon

Beverly Hills 90210 gjorde kinnskjegg til det store for gutter fra 1992-1994, selvfølgelig inspirert av Brandon Walsh. Serien går i reprise på TV3, og når man ser det i dag får vi vel bare være takknemlige over at denne stilen ikke holdt seg så veldig lenge.

My So-Called Life traff alle med forkjærlighet for grunge og tenåringsangst midt i hjertet på 90-tallet, og viste fram grungen med sine store flanellsskjorter, tunge støvler og rufsete miniskjørt.

Nå som grungen er tilbake kunne det kanskje vært morsomt med et gjensyn av serien også. Jordan Catalano, spilt av Jared Leto, kunne forresten godt ha hatt litt mindre klær på seg!
Mafiamote

Sopranos førstedame Carmelas hår ble visstnok populært i statene. Men også noen av antrekkene, blant annet ble en tigermønstret kjole Adriana gikk med veldig etterspurt.

www.sopranoland.com kan man kjøpe plagg fra, eller inspirert av serien. Vi falt særlig for en minimal g-streng med påskriften: "Property of the Badabing Club"! Dynastiet - såpeserien over alle såpeserier - fikk kvinner til å puffe opp figuren med enorme skulderputer og bruke masse smykker tidlig på 80-tallet. Håret til Krystal var også en sleger. Av dagens serier:

Det er vanskelig å spå om fremtiden, men at vi kommer til å fortsette å bli påvirket av tv er sikkert. Her er noen show vi håper kommer "på moten" snart.

Ugly Betty: Ikke så mye for ponchoer, bustete hår, regiss og briller, men for at det indre er viktigere enn det ytre (og litt fordi Wilhelmina har kul stil?)

My name is Earl: Trailer-trash stilen til Joy går både til fest og til hverdags. I en episode bruker Joy en såkalt "bedazzler" - en dingseboms som gjør at du kan feste glitre-steiner på tøy. Hun bruker det til å skjule en flekk på bryllupskjolen sin, men dette fikk direkte innvirkning på salget av produktet i USA.

I Ghost Whisperer eier hovedpersonen en antikvitetsbutikk, og følger opp med en vintagegarderobe som har høstet mye godord blant moteeksperter.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning