Solgt for 5,6 mill.

Den berømte svarte Givenchy-kjolen, som Audrey Hepburn bar i rollen som Holly Golighty i filmen Breakfast at Tiffany's, er solgt på auksjon.

Publisert Oppdatert

Inntektene går til hjelpeorganisasjon for fattige barn.

I oktober ble det sagt at kjolen var forventet å gå for 70 000 pund, nesten 860 000 norske kroner. I går ble kjolen solgt for nesten sju ganger mer, hele 5,6 millioner kroner.

BBC kunne i går melde at en person som var med på auksjonen via telefon, fikk tilslaget på 467 200 pund. Prisen er mest sannsynlig den høyeste som noen gang er betalt for en kjole brukt i en film.

Murstein og sement

Inntektene fra salget av kjolen går til den veldedige organisasjonen Gledens By, som er etablert av den franske forfatteren Dominique Lapierre.

Auksjonen foregikk på auksjonshuset Christie's i London.

- Jeg kan nesten ikke tro at det er sant. Men et tøystykke som en gang tilhørte skuespiller med magisk utstråling, vil nå gjøre at jeg kan kjøpe murstein og sement slik at noen av verdens fattigste barn kan få en skole, sa Lapierre til BBC.

Monroe-kjole under hammeren

Givenchy var kjent for å designe klær for blant andre Jacqueline Kennedy Onassis og prinsesse Grace av Monaco. I tillegg designet han flere av Hepburns filmgarderober, inkludert Sabrina og Funny Face, en film om den franske moteverdenen.

Også kjolen til Marilyn Monroe, fra den gang hun sang bursdagssangen for USAs president John F. Kennedy i 1962, solgte bra. Kjolen gikk for sju millioner norske kroner, noe som var utrolig mye, også på den tiden.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning