Smykker til den smukke

Store blomster og klare farger er hotte på smykkefronten denne våren. Oransje og gul er kule farger, og både tre og plast er å finne i butikkene.

Øredobber (kr. 59,50), grått eller gult armbånd (kr. 59,50), gult, grått og hvitt smykke i plast (kr. 119), smykke med hvitt, oransje eller svart hjerte (kr. 89,50), svart eller hvit ring (kr. 99,50) og bredt armbånd i ulike trefarger (kr. 89,50). Alt fra Glitters vårkolleksjon. (Foto: Glitter)
Øredobber (kr. 59,50), grått eller gult armbånd (kr. 59,50), gult, grått og hvitt smykke i plast (kr. 119), smykke med hvitt, oransje eller svart hjerte (kr. 89,50), svart eller hvit ring (kr. 99,50) og bredt armbånd i ulike trefarger (kr. 89,50). Alt fra Glitters vårkolleksjon. (Foto: Glitter) Foto: Glitter
Publisert Oppdatert
Rihanna smykker seg med ring og armbånd fra Chopard. (Foto: WireImage/All Over Press)
Rihanna smykker seg med ring og armbånd fra Chopard. (Foto: WireImage/All Over Press) Foto: WireImage.com
Kate Hudson ser nesten kongelig ut i ørepynt fra BVLGARI. (Foto: WireImage/All Over Press)
Kate Hudson ser nesten kongelig ut i ørepynt fra BVLGARI. (Foto: WireImage/All Over Press) Foto: WireImage.com
Alicia Keys ser ikke akkurat billig ut i denne ørepynten fra Diamond in the Rough. (Foto: WireImage/All Over Press)
Alicia Keys ser ikke akkurat billig ut i denne ørepynten fra Diamond in the Rough. (Foto: WireImage/All Over Press) Foto: WireImage.com

Det er ikke bare blomstene som skal være store våren 2008. Store smykker er tilbake for fullt.

- Tresmykker i etnisk stil er helt riktig denne våren, og øredobbene bør så absolutt være store. Leoparden har forresten heller ikke forlatt oss, men er midt i blinken også denne sesongen, sier produkt- og markedssjef i kjeden Accessorize, Anita Meiner.

Hun legger til at også metalliske smykker og detaljer blir mye å se i sommer, og at en silkeblomst i håret gjør antrekket komplett.

Plast og perler

Konkurrenten Glitter melder om mye av det samme, og hos dem blir det en god del smykker i oransje eller klare gulfarger mikset med grått å finne på stativene.

Smykkene er produsert i alt fra tre til plast, men de store plastsmykkene fra 80-tallet kan definitivt hentes fram igjen hvis de er i riktig farge. I tillegg satser Glitter på en del smykker og tilbehør i sarte, feminine farger.

Med romantiske, klassiske smykker av for eksempel perler vil du også fremstå som trendy denne våren.

Lakk og lær

Det er ifølge de to kjedene egentlig få materialer som ikke blir å finne på smykkene. Både Accessorize og Glitter har også mye tre i sine kolleksjoner.

- Metalliske smykker og detaljer vil det bli mye av på sommerens smykker, og veska du tar med deg på stranden bør være fargerik og stor. Skinn, lakk og lær blir de mest vanlige materialene i våre vesker, sier Meiner.

Litt for alle

Mens Accessorize har latt seg inspirere av 20- og 30-tallet i sin kolleksjon Ballagion og 70-tallets hippier i Bohemia-kolleksjonen, lar Glitter seg inspirere av 40-tallet i sine smykker i kolleksjonen Dreams og 60-tallet i kolleksjonen Orange.

Som nevnt er det også mye som minner om 80-tallet, så det meste av forrige århundre er representert i våren og sommerens smykker.

Kanskje kan det være noe av interesse å hente i mors eller bestemors kommodeskuff?

Skal du ut på shopping kan du i alle fall starte med å tenke stort, og så lar du din egen smak avgjøre resten. Her finnes definitivt noe for enhver smak.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning